Κορονοϊός: Σε δύο ημέρες οι αναστολές για ανεμβολίαστους υγειονομικούς - «Οι αρνητές θα πεισθούν με διάλογο» (βίντεο)

Κορονοϊός: Σε δύο ημέρες οι αναστολές για ανεμβολίαστους υγειονομικούς - «Οι αρνητές θα πεισθούν με διάλογο» (βίντεο)

Στενεύει πλέον ο κλοιός για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, καθώς σε δύο μέρες θα τεθεί σε ισχύ η αναστολή των καθηκόντων τους.

Πλέον, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη, καθηγητή Πνευμονολογίας, μόνο οι ψύχραιμες φωνές μπορούν να πείσουν τους αρνητές υγειονομικούς. «Η γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν με συζήτηση και όχι ακρότητες. Ένα μικρό ποσοστό των υγειονομικών είναι αντιεμβολιαστές, το μεγαλύτερο ποσοστό θέλουν συζήτηση και εκείνο που χρειάζονται είναι ψύχραιμες φωνές», δήλωσε ο κ. Γουργουλιάνης, μιλώντας στο Mega, και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι στα νοσοκομεία, αυτό είναι αυτονόητο. Είναι σκληρό για ανθρώπους που ήταν τόσο καιρό στη μάχη και να βγουν τώρα. Αυτό στη δική μου συνείδηση δεν είναι λογικό».

Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον γνωστό καθηγητή είναι τα άτομα άνω των 50 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, διότι κινδυνεύουν να νοσήσουν πιο βαριά.

Γιαννάκος: «Καλώ τους συναδέλφους μου να εμβολιαστούν»

«Βρισκόμαστε δύο ημέρες πριν την αναστολή των καθηκόντων των υγειονομικών. Καλώ τους συναδέλφους μου να πάνε να εμβολιαστούν», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος, Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το εθνικό σύστημα υγείας κινδυνεύει να απορρυθμιστεί λόγω των αναστολών. Πρόβλημα επίσης έχει δημιουργήσει η αναστολή αδειών των υγειονομικών, οι οποίοι μετά από ένα δύσκολο χειμώνα δεν θα μπορέσουν να ξεκουραστούν.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι φοβισμένοι, δεν είναι αρνητές των εμβολίων. Θα συρρικνωθούν κλινικές και θα ανασταλούν χειρουργεία, το οποίο θα επηρεάσει ασθενείς non Covid», είπε ο κ. Γιαννάκος και ζήτησε να δοθεί παράταση για να πειστούν οι υγειονομικοί.

Ο κ. Γουργουλιάνης τόνισε πως χάρη στα εμβόλια και την αποτελεσματικότητά τους εξαλείφθηκαν ασθένειες, όπως η ευλογιά και η πολυομελίτιδα. «Μόνο με τα εμβόλια εξαλείφονται οι πανδημίες», ανέφερε.

Τα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας πρόκεται να αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα λόγω των αναστολών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, περίπου 8.000 με 10.000 υγειονομικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναστολή.

Και τα νοσοκομεία της Αττικής θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, καθώς υπάρχουν αρκετοί ανεμβολίαστοι. Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ανέρχονται σε 250.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BsST9z
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη