Η Πλατεία Πάρκου στη Λαμία δύναται να διεκδικήσει τον τίτλο της "χειρότερης ανάπλασης πλατείας της Ελλάδας"


Η Πλατεία Πάρκου στη Λαμία δύναται να διεκδικήσει τον τίτλο της "χειρότερης ανάπλασης  πλατείας της Ελλάδας".

Τσιμενταρισμένη από άκρη σε άκρη. Με αποτυχημένη  δενδροφύτευση και έλλειψη σκιάς και χώρου αναψυχής για τους Πολίτες. Με υδάτινα στοιχεία της συμφοράς που "χρησιμεύουν" ως ντουζιέρες περιθωριακών στοιχείων. Με τεράστια και τρομακτικά μεταλλικά πετάσματα που θυμίζουν σιδηροδρομικό  σταθμό της δεκαετίας του 1950.

Πέραν αυτών , ο εμβληματικός ανδριάντας του Τσολιά έχασε κάθε επαφή με την ιστορία του , αφού τοποθετήθηκε σε τσιμεντένιους -πάλι- όγκους , ενώ το νόημα της βάσης του ήταν να φαίνεται το ορεινό ανάγλυφο που επιχειρούσαν οι Εύζωνες.

Η εκτεταμένη χρήση αντι-οικολογικών υλικών και σίδερου και τσιμέντου, επιδεινώνει την ήδη αφόρητη κατάσταση ,αισθητικά και θερμοκρασιακά ,  του κέντρου της πόλης, ενώ υποβαθμίζει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των περαστικών. 

Φυσικά, ένα τέτοιο έκτρωμα, δεν δύναται να προσελκύσει παρά μόνο περιθωριακούς "επισκέπτες" υποβαθμίζοντας έτι περαιτέρω τα εισοδήματα των επαγγελματιών της περιοχής.

Τέλος, η χρήση υλικών που δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, η αποτυχημένη φύτευση με δέντρα και γκαζόν που παράγουν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν και η χρήση τερατωδών μεταλλικών πετασμάτων με υδάτινα στοιχεία που προκαλούν τον γέλωτα, θα δώσουν λαβή για υποτιμητικά σχόλια για την πόλη μας σε πανελλήνιο επίπεδο.

Αντί να γινόμαστε παράδειγμα για μίμηση, θα γινόμαστε παράδειγμα για αποφυγή. Θα χρησιμοποιείται η πόλη μας ως case study αποτυχημένων παρεμβάσεων ανάπλασης αστικού περιβάλλοντος.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη