Ευθύμιος Καραΐσκος: Τιμώντας την ιστορία και τις ρίζες μας, κρατάμε ζωντανή τη φλόγα του θεσμού των ''Θερμοπυλείων''

Δείτε όσα ανέφερε ο δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος για την εκδήλωση θεσμό για το Δήμο Λαμιέων ''Θερμοπύλεια'' που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Η ιστορική μάχη των Θερμοπυλών, το 480 π.Χ., αποτέλεσε ορόσημο στην παγκόσμια ιστορία και σημείο αναφοράς ηρωισμού, πατριωτισμού και υπέρβασης των ανθρωπίνων ορίων.

Τιμώντας την ιστορία και τις ρίζες μας, κρατάμε ζωντανή τη φλόγα του θεσμού των Θερμοπυλείων.

Σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε μια γιορτή πολιτισμού, με δράσεις κι εκδηλώσεις ανάλογης λαμπρότητας κι έμπνευσης που θα διεξαχθούν στον αρχαιολογικό χώρο του πεδίου της μάχης και στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

 Όλη αυτή η προσπάθεια, η ανησυχία, η ελπίδα και η προσδοκία πηγάζουν από τη βαθιά πεποίθηση πως ο πολιτισμός και οι καρποί του παρηγορούν, ανακουφίζουν, εξυψώνουν και μπορούν να διαμορφώσουν νέο ήθος και νέα ηθική….

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος για πρώτη φορά από την έναρξη της διοργάνωσης συντονισμένα και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω, διασφαλίστηκε η ένταξη της πράξης των «Θερμοπυλείων» στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με τριετή διάρκεια, για την πραγματοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλάνου εκδηλώσεων.





Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη