Ανασχηματισμός: Εννέα αμετακίνητοι, αρκετοί νέοι κι ένας «παλιός» οι επιλογές Μητσοτάκη - Πότε «κλειδώνει» το νέο σχήμα

Ανασχηματισμός: Εννέα αμετακίνητοι, αρκετοί νέοι κι ένας «παλιός» οι επιλογές Μητσοτάκη - Πότε «κλειδώνει» το νέο σχήμα

Στο... χέρι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο οποίος  θα είναι δομικός.

Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν πως ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί την Πέμπτη -κατ' άλλες πληροφορίες ίσως και νωρίτερα- καθώς πλέον πρόκειται για ζήτημα ωρών να κλειδώσουν οι τελικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη για το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν στη διαπίστωση ότι ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός προκειμένου η κυβέρνηση να δοθεί στην κοινωνία η αίσθηση της επανεκκίνησης της κυβέρνησης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και πριν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας και πολύ πιθανό την Πέμπτη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν χτυπήσει τηλέφωνα υπουργών, με τους ίδιους να βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα».

Όπως έχει γίνει γνωστό, αμετακίνητοι από τις θέσεις τους είναι:
1. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
2. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
3. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος
4. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής
5. Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
6. Το δίδυμο Κυριάκου Πιερρακάκη & Θεόδωρου Λιβάνιου από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και
7. Οι Σπήλιος Λιβανός και Γιώργος Στύλιος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Κλειδί στον ανασχηματισμό αναμένεται να αποτελέσει το υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ενδέχεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Επιπλέον, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να μετακινηθούν τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος είναι πιθανό να μετακινηθεί στο υπουργείο Άμυνας ως υφυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Μαξίμου επιθυμούν τη δημιουργία ενός νέου υπουργείου που θα ασχολείται αποκλειστικά με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, με δεδομένες μάλιστα τις πληγές που έχουν αφήσει οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και που πρέπει να επουλωθούν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση είναι οι Θοδωρής Ρουσόπουλος, Τάκης Θεοδωρικάκος και Μάριος Θεμιστοκλέους

Ανάμεσα σε εκείνους που «ράβουν» υπουργικό κοστούμι, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Σίμου Κεδίκογλου, του Χρήστου Μπουκώρου, της Έλενας Ράπτη, του Κώστα Γκιουλέκα, του Ανδρέα Κατσανιώτη, του Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Μάξιμου Σενετάκη και του Σταύρου Κελέση.

Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Εν τω μεταξύ σήμερα, στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, προφανώς για τελευταία φορά με την παρούσα σύνθεση, μέσω τηλεδιάσκεψης και με αρκετά μεγάλη και επίκαιρη ατζέντα

Συγκεκριμένα, τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι τα εξής

  • Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου - Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zz1C9v
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη