Δεν τελειώνουμε με τα μέτρα: Στο τραπέζι και νέες ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο

INTIME

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες δυσκολεύουν τη ζωή των ανεμβολίαστων καθώς θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη για εργαστούν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, θα τους απαγορευτεί η είσοδος από τις 13 Σεπτεμβρίου σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια και καφέ. Τα νέα μέτρα όμως μπορεί να μην είναι και τα τελευταία καθώς οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν όπως θα επιθυμούσε η κυβέρνηση, η οποία ούτε θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο νέου καθολικού lockdown.

Τα μέτρα αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα ιδιότυπο lockdown για τους ανεμβολίαστους και τα οποία θα μπορούσαν να επεκταθούν εφόσον οι εμβολιαστική κάλυψη δεν αυξάνεται. Ποια μέτρα όμως θα μπορούσαν να προστεθούν σε αυτά που ανακοινώθηκαν χτες;

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες εκτός από γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους σε δομές φροντίδας και φαρμακοποιούς. Οι πρώτοι… «υποψήφιοι» είναι να υποχρεωθούν σε εμβόλιο οι ένστολοι.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη η ανακοίνωση νέων μέτρων και στο λιανεμπόριο. Ένα σενάριο που παίζει δυνατά είναι η είσοδος σε πολυκαταστήματα και mall να γίνεται με διπλή μάσκα ή ακόμα και με αρνητικό rapid test. Με λίγα λόγια τα ψώνια να βγαίνουν ακριβότερα για τους ανεμβολίαστους αφού για να εισέλθουν σε πολυκατάστημα θα πρέπει να προσκομίσουν rapid test αξίας 10 ευρώ.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jeVtJV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη