Ταλιμπάν: «Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν είναι ένα ελεύθερο και κυρίαρχο έθνος»

Ταλιμπάν: «Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν είναι ένα ελεύθερο και κυρίαρχο έθνος»

Οι Ταλιμπάν χαιρέτισαν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων μετά από σχεδόν 20 χρόνια πολέμου, χαρακτηρίζοντάς την ως «ιστορική στιγμή» και δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι το Αφγανιστάν είναι πλέον ένα «ελεύθερο και κυρίαρχο έθνος».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ, δήλωσε ότι η «νίκη» της οργάνωσής του «ανήκει σε όλους μας».

«Συγχαρητήρια στο Αφγανιστάν (...) Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους μας»

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν είναι ένα ελεύθερο και κυρίαρχο έθνος» είπε, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί «δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν τον στόχο τους μέσω στρατιωτικών επιχειρήσεων».

Η «ήττα των ΗΠΑ αποτελεί μάθημα» για άλλους εισβολείς και για όλο τον κόσμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. «Αυτό είναι μεγάλο μάθημα για άλλους εισβολείς για τις μελλοντικές γενιές μας», έκρινε ο Μουτζάχιντ. «Αποτελεί επίσης μάθημα για τον κόσμο», πρόσθεσε.

Υποσχέθηκε επίσης ότι το Αφγανιστάν θα έχει «εργασιακές διπλωματικές σχέσεις» με τη Δύση, λέγοντας ότι οι Αφγανοί «θα προστατεύσουν την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τις ισλαμικές μας αξίες».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mNJCVe
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη