Παρενέργειες από το εμβόλιο μετά από χρόνια, τι ισχύει τελικά

unsplash

Στην ερώτηση «πώς μπορώ εγώ να γνωρίζω ότι μετά από κάποια χρόνια δεν θα έχω παρενέργειες από το εμβόλιο» απάντησε η Αναστασία Κοτανίδου λέγοντας να δείξουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς ενώ πρόσθεσε οτι το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων είναι πάρα πολύ ισχυρό.

Το πραγματικό δίλημμα είναι εμβόλιο ή ιός» τόνισε η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, παίρνοντας τον λόγο μετά τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στη σημερινή ενημέρωση που αφορούσε σε νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

«Πώς μπορώ να γνωρίζω ότι μετά από χρόνια δεν θα έχω παρενέργειες από το εμβόλιο»

Στη συνέχεια κατά την ενημέρωση η κα. Κοτανίδου ανεφέρθηκε στο ερώτημα που βασανίζει αρκετούς που είναι διστακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο καθώς δεν γνωρίζουν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το εμβόλιο στην υγεία τους μετά από χρόνια. Όπως τόνισε, τo πραγματικό δίλημμα, «είναι εμβόλιο ή ιός» ενώ στην ερώτηση απάντησε «με κατανόηση»: «θα τους ζητήσω να δείξουν εμπιστοσύνη στους ειδικούς και να επικαλεστώ τα επίσημα δεδομένα.

Είμαστε ήδη έναν χρόνο και λίγο παραπάνω χρόνο μετά τους πρώτους εμβολιασμούς. Έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια συμπολίτες μας σε όλο τον κόσμο. Το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων είναι πάρα πολύ ισχυρό.

Από τη μία δηλαδή έχουμε ισχυρότερες ενδείξεις ότι η φυσική μόλυνση και η νόσηση από τον ιό ενεργοποιεί σε έναν πολύ σημαντικό ποσοστό νοσούντων παθολογικούς μηχανισμούς μακροχρόνιων επιπλοκών και προβλημάτων.

Αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 18 εκατ. συνανθρώπους σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από ένα πολύ δυσάρεστο και πολύ επιβαρυντικό για την υγεία σύστημα, το post covid syndrome. Και αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται περίθαλψη στα νοσοκομεία, τα οποία πιέζονται από τους ασθενείς.

Το εμβόλιο είναι μια ελαφρά παρέμβαση στον οργανισμό μας. Ένα πολύ ελεγχόμενο υπομέρος της συχνά απρόβλεπτης και έντονης συστηματικής παρέμβασης που μπορεί να προκαλέσει ο ίδιος ο ιός.

Διανύοντας τον δεύτερο χρόνο αντιμετώπισης ασθενών με Covid-19 και έχοντας επανειλημμένα ζήσει την αγωνία των ασθενών και των συγγενών τους όταν τους Ανακοινώνουμε ότι πρέπει να διασωληνωθούν, θα ήθελα να καλέσω πόσους έχουν ακόμη επιφυλάξεις, να μη διστάσουν να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός είναι θέμα ελευθερίας και επιστροφής στην κανονική ζωή. Είναι θέμα ασφάλειας και προστασίας της υγείας της δικής μας και των αγαπημένων μας».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3ybdIEs
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.