Βόμβα Γεωργιάδη: Όχι σε lockdown, ανοιχτό το ενδεχόμενο για λιανεμπόριο μόνο με εμβολιασμένους

Βόμβα Γεωργιάδη: Όχι σε lockdown, ανοιχτό το ενδεχόμενο για λιανεμπόριο μόνο με εμβολιασμένους

Δεν μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το χειμώνα, θα ήταν ένα έσχατο μέτρο, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι δε θα γίνει, γιατί θα εξαρτηθεί από την πανδημία, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για το αν θα επιτρέπεται στο λιανεμπόριο μόνο η είσοδος εμβολιασμένων.

Σε αναστολή θα βγαίνουν από αύριο οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά».

«Η Ιρλανδία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που το σύνολο του πληθυσμού που εμβολιάστηκε. Αν και εμείς είχαμε ακολουθήσει το παράδειγμά της πιθανώς να μη φτάναμε εδώ. Όπως είναι τα πράγματα, δεν υπήρχε άλλη λύση. Σέβομαι το φόβο, αλλά εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα αν δεν εμβολιαστούν όλοι δε θα σταματήσει η πανδημία.

Υγειονομικός που δεν εμβολιάζεται, κατά τη γνώμη μου, δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πρέπει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. Δεν αμφισβητούμε τις υπηρεσίες που πρόσφεραν μέχρι τώρα και τους ευχαριστούμε» είπε στο Mega.

«Όταν μπήκα να χειρουργηθώ στο ΚΑΤ και έμπαιναν οι νοσηλευτές σκεφτόμουν αν ήταν ανεμβολίαστοι. Για ποιο λόγο να με βάλει σε κίνδυνο κάποιος άλλος άνθρωπος; Ο υγειονομικός πρέπει να σκεφτεί και τον ασθενή του. Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε. Κάθε μέρα πεθαίνουν 30-40 συμπολίτες μας, γιατί είναι ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το εμβόλιο δεν είναι πολιτικό ζήτημα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «προφανώς στη ζωή μας έχουμε και υποχρεώσεις».

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κανέναν περιθώριο για νέο lockdown

Ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέο lockdown, ενώ αν χρειαστεί θα γίνει και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

«Αν μπούμε στο χειμώνα με μεγάλη ένταση στην πανδημία θα έχουμε και οικονομικά προβλήματα. Αυτή τη στιγμή η οικονομία μας πηγαίνει πολύ καλά, ο τουρισμός έκανε μια πάρα πολύ καλή σεζόν, η ανάπτυξη της χώρας πάει πολύ καλά, δεν είναι κρίμα αυτό που έχουμε πετύχει να το τινάξουμε στον αέρα επειδή κάποιοι δε θέλουν να εμβολιαστούν;

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ξανακλείσουμε, και αν χρειαστεί να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα για να μην ξανακλείσουμε θα πρέπει να γίνει. Ο κάθε κλάδος που έρχεται σε επαφή με το κοινό προηγείται σε σειρά», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο λιανικό εμπόριο τηρούνται όλα τα μέτρα»

Ο υπουργός μίλησε για το λιανεμπόριο εν μέσω πανδημίας και για το ενδεχόμενο να δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

«Κάθε σενάριο εξετάζεται με τα συν και τα πλην του. Το λιανικό εμπόριο το έχουμε εξαιρέσει από τους κανόνες αυτούς γιατί φαίνεται ότι δεν έχει συμβάλει στη διάδοση του ιού.

Τα μέτρα τηρούνται στον κλάδο. Δεν μπορώ να σας πω ότι θα γίνει το χειμώνα, θα ήταν ένα έσχατο μέτρο, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι δε θα γίνει, γιατί θα εξαρτηθεί από την πανδημία. Αντί να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, δεν πάμε καλύτερα όλοι να εμβολιαστούμε;» είπε.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2Ydu3fu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη