Βασιλακόπουλος για εμβολιασμό παιδιών: Mάσκες, και αντισηπτικά θα προστατεύουν φέτος το 1/3 απ’ ότι πέρυσι

Βασιλακόπουλος για εμβολιασμό παιδιών: Mάσκες, και αντισηπτικά θα προστατεύουν φέτος το 1/3 απ' ότι πέρυσι

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, κος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε για την αύξηση θανάτων και διασωληνομένων, τονίζοντας οτι ο εμβολιασμός είναι το μόνο μας όπλο.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας, κος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει για ποιό λόγο δεν μειώνονται οι νοσηλείες και οι θανάτοι τονίζοντας αυτό συμβαίνει εξαιτίας ενός τριπλού συνδυασμού.

Πρώτον, όπως σχολίασε, έχει επικρατήσει στη χώρα μας η μετάλλαξη Δέλτα η οποία είναι πολύ πιο μεταδοτική.

«Είναι διπλάσια μεταδοτική τουλάχιστον από τη βρετανική μετάλλαξη που είναι διπλάσια μεταδοτική σε σχέση με το αρχικό στέλεχος άρα έχουμε ένα πολύ πιο μεταδοτικό στέλεχος. Ταυτοχρόνως έχουμε εμβολιαστεί πολύ λιγότεροι από ότι θα έπρεπε ενώ είχαμε τη δυνατότητα γιατί το εμβόλιο είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε και η μόνη ασπίδα προστασία μας και επίσης έχουμε επιλέξει να ζούμε με έναν τρόπο σαν να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι και να έχει εξαφανιστεί ο ιός το οποίο είναι μια ψευδαίσθηση.

Προφανώς έχει επέλθει χαλάρωση, καταρχήν πάρτε μόνο τη νυχτερινή διασκέδαση η οποία ήταν αυτή που συντήρησε εν πολλοίς την επιδημία όλο το καλοκαίρι. Γλεντάγαμε σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Σε όλους μας αρέσει να χορεύουμε αγκαλιά, να πάμε στα πανηγύρια και να κάνουμε διάφορα τέτοια πράγματα αλλά δυστυχώς είναι υγειονομικά επικίνδυνα αυτή τη στιγμή ιδίως με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που έχουμε πετύχει το οποίο είναι ελάχιστο. Είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ενώ ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά.

Εμβολιασμός παιδιών

«Όταν ξεκινήσαμε τα σχολειά μας πέρυσι είχαμε ένα στέλεχος που ήταν 1,5 φορά λιγότερο μεταδοτικό άρα οι μάσκες, οι κανόνες καθαριότητας και όλα τα συναφή θα μας προστατεύουν φέτος το 1/3 απ' ότι μας προστάτευαν πέρυσι, συνεπώς πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να προστατεύσουμε τα παιδιά μας και την εκπαιδευτική διαδικασία άλλος τρόπος από το εμβόλιο δεν υφίσταται. Διαχρονικά τα παιδιά μας έχουν προστατευτεί και το προσδόκιμο ζωής στην ανθρωπότητα έχει αυξηθεί λόγω των εμβολίων».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3gJh6AC
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη