Moderna - Pfizer: Αυτό το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό και παράγει περισσότερα αντισώματα

Moderna - Pfizer: Αυτό το εμβόλιο είναι πιο αποτελεσματικό και παράγει περισσότερα αντισώματα

Μελέτη στο Βέλγιο συγκρίνει την απόδοση των δυο εμβολίων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία mRNA. Το εμβόλιο της Moderna παράγει πάνω από διπλάσια αντισώματα από αυτό των Pfizer/BioNTech.

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει έρευνες που συγκρίνουν εμβόλια διαφορετικής τεχνολογίας μεταξύ τους προκειμένου να βρεθεί ποιο είναι πιο αποτελεσματικό.

Μια διαφορετική έρευνα έγινε για να συγκρίνει τα δυο εμβόλια που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία mRNA, δηλαδή της Moderna και της Pfizer.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα:

Το εμβόλιο της Moderna παράγει πάνω από διπλάσια αντισώματα από αυτό των Pfizer/BioNTech σύμφωνα με έρευνα σε 2.500 εργαζόμενους στο βελγικό σύστημα υγείας.

Η έρευνα έγινε σε ανθρώπους που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό πριν λάβουν τις δυο δόσεις. Τα αντισώματα με το Moderna ήταν κατά μέσο όρο 2.881 μονάδες ανά χιλιοστόλιτρο έναντι 1.108 στην ομάδα που έλαβε το Pfizer/BioNTech.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν χθες στην Journal of the American Medical Association.

Οι διαφορές μπορεί να εξηγούνται από:

Το περισσότερο συστατικό που περιλαμβάνει το εμβόλιο της Moderna, 100 μικρογραμμάρια έναντι 30
Τη μεγαλύτερη χρονική απόκλιση μεταξύ των δυο δόσεων. Τέσσερις εβδομάδες για το Moderna έναντι τριών για το Pfizer/BioNTech.

Το εμβόλιο της Moderna συσχετίστηκε με τη διπλάσια μείωση των επιπέδων κινδύνου ενάντια σε σοβαρές περιπτώσεις μόλυνσης από Covid συγκριτικά με το εμβόλιο της Pfizer, σε μια εξέταση ατόμων στο ιατρικό κέντρο Mayo Clinic στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kB9uRO
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη