Σκέψεις για δωρεάν self test και σε εμβολιασμένους μαθητές - Τι εξετάζεται για μάσκες και μέτρα

INTIME

Αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν για τα σχολεία, ενόψει του πρώτου κουδουνιού σε όλη τη χώρα. Οι αλλαγές που έρχονται σε self test, μάσκες, μέτρα και «σφράγισμα» αιθουσών.

Το πρώτο κουδούνι θα ακουστεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου αλλά φέτος, οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργείας όσον αφορά τον κορονοϊό και τα κρούσματα θα είναι αρκετές. Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από χτες, οι σχολικές αίθουσες δεν θα κλείνουν με το πρώτο κρούσμα. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν και μόνο μετά από συρροή κρουσμάτων θα «σφαγίζεται» η αίθουσα.

Το νέο στοιχείο είναι, ότι για πρώτη φορά εξετάζεται να ελέγχονται με δωρεάν self test και οι εμβολιασμένοι μαθητές ηλικίας 12-17 ετών, καθώς, όπως τονίζουν οι ειδικοί και αυτοί μπορούν να διασπείρουν τον κορονοϊό.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική και στα διαλείμματα και να τις αποθέτουν μόνο στο μάθημα της Γυμναστικής. 

Τέλος, χτες η λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής κ. Γιαμαρέλλου για πρώτη φορά τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο τα rapid test να γίνονται έντος των σχολείων. Συγκεκριμένα τόνισε πως «Δεν θέλουμε τα παιδιά να αρπάξουν covid, γιατί θα έχουν συνέπειες. Από τη στιγμή που θα γίνονται δύο self test για να είμαστε σίγουροι ότι είναι θετικό ή αρνητικό, νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Εχει ξανασυζητηθεί το θέμα το να γίνουν εντός του σχολείου» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γιαμαρέλλου».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3kBUhzT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη