Ανοιξαν τα βιβλία προσφορών του ΟΔΔΗΧ για το 5ετές και το 30ετές ομόλογο

Ανοιξαν τα βιβλία προσφορών του ΟΔΔΗΧ για το 5ετές και το 30ετές ομόλογο

Πέμπτη έκδοση ομολόγων εντός του 2021 για το ελληνικό δημόσιο, μέσω του ΟΔΔΗΧ - Στα 11,5 δισ. ευρώ ο δανεισμός της χώρας μέχρι σήμερα

Άνοιξαν το πρωί της Τετάρτης τα βιβλία προσφορών για την επανέκδοση του πενταετούς και του τριακονταετούς ομολόγου.

Tο δημόσιο έχει έδωσε εντολή στις Αlpha Bank, Barclays, Citi, Commerzbank και Morgan Stanley να προχωρήσουν στην επανέκδοση αφενός του ομολόγου λήξης στις 12 Φεβρουαρίου 2026 με κουπόνι στο 0% και αφετέρου του ομολόγου λήξης 24 Ιανουαρίου 2052 με κουπόνι 1,875%. Είναι η πέμπτη κατά σειρά έξοδο του ελληνικού δημοσίου στις αγορές από τις αρχές του 2021.

Ήδη από τις προηγούμενες εκδόσεις το Ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές περίπου 11,5 δισ. ευρώ, καλύπτοντας έτσι το στόχο τού δανειακού προγράμματος που είχε τεθεί για φέτος. Βέβαια ο συγκεκριμένος στόχος που είχε τεθεί με την κατάθεση του Προϋπολογισμού στηριζόταν σε διαφορετικά δεδομένα από αυτά που δημιούργησε η πανδημία. Για παράδειγμα όταν συντάχθηκε ο Προϋπολογισμός του 2021, πέρυσι το φθινόπωρο, το πακέτο για την ανακούφιση των συνεπειών από την κρίση του κορονοϊού υπολογίζονταν στα 7,5 δισ. ευρώ, ενώ πλέον αισίως έχει ξεπεράσει τα 15 δισ. ευρώ.

Οι εκδόσεις του 2021

Το Ελληνικό Δημόσιο έχει προχωρήσει στις εξής εκδόσεις ομόλογων εντός του 2021:

  • Ιανουάριος, 10ετές ύψους 3.5 δισ. ευρώ
  • Μάρτιος, 30ετές ύψους 2,5 δισ. ευρώ
  • Μάιος, 5ετές ύψους 3 δισ. ευρώ
  • Ιούνιος, 10ετές ύψους 2,5 δισ. ευρώ.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2WzWx2F
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη