Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και η «ψυχρολουσία» για τους δικαιούχους

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και η «ψυχρολουσία» για τους δικαιούχους

Αντίστροφη μέτρηση για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ καθώς μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη αναμένεται να ανοίξει η ΗΔΙΚΑ για αιτήσεις. Συγκεκριμένα, η ΗΔΙΚΑ αναμένεται να ανοίξει τις αιτήσεις, κατά πάσα πιθανότητα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου.

Την επόμενη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται να κλείσει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021, θα ακολουθήσει εκκαθάριστη στην ΗΔΙΚΑ με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ από τις φορολογικές δηλώσεις και ακολούθως θα ξεκινήσουν οι νέες δηλώσεις.

Φέτος, το κοινωνικό τιμολόγιο θα είναι απαραίτητο καθώς, όπως φαίνεται βαίνουμε προς μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος. Αυτό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας ο οποίος τόνισε «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό. Μπορεί κάποιες εταιρείες να απορροφήσουν κάποιο κομμάτι αυτής της πίεσης από την άνοδο του κόστους».

Παράλληλα, το αρνητικό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα προκαλέσουν «εμφράγματα» σε πολλούς καθώς, θα επηρεαστούν τα τεκμήρια διαβίωσης, πράγμα που θα πετάξει εκτός πολλούς δικαιούχους. 

Το κοινωνικό τιμολόγιο όμως δεν θα είναι το μόνο που θα επηρεαστεί. Αλλαγές θα υπάρξουν και στα κοινωνικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Για την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων στην πλειονότητα τους στη λίστα των κριτηρίων περιλαμβάνεται και το ύψος της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου. Ο κατάλογος των επιδομάτων που μπαίνουν σε κίνδυνο είναι το επίδομα τέκνων, το επίδομα στέγασης, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ κ.α. Για τη χορήγηση των επιδομάτων λαμβάνεται υπόψη η φορολογητέα - αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας η οποία δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από συγκεκριμένα όρια ανάλογα με την οικογενειακή κατάστασή.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3yzd6bQ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη