Παγώνη: Έκανε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν - «Δεν θέλουμε τον διχασμό» (βίντεο)

Παγώνη: Έκανε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν - «Δεν θέλουμε τον διχασμό» (βίντεο)

 Για τις αναστολές καθηκόντων, διοικητικό μέτρο που εφαρμόζεται στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ήδη από σήμερα, αλλά και για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε η κυρία Παγώνη μιλώντας στην ΕΡΤ, σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα και η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη στα νοσοκομεία καθώς υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους εργαζόμενους και την ίδια ώρα υπάρχουν ασθενείς που θέλουν να εξυπηρετηθούν, να γίνουν καλά, να πάρουν τα εξιτήρια τους.

Με το μέτρο της αναστολής εργασίας, μεγαλύτερα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας καθώς διαθέτουν λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές, τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και πρόσθεσε ότι με τα στοιχεία που έχει η ΠΟΕΔΗΝ αυτή τη στιγμή, τα οποία δεν είναι όμως τελικά, το ποσοστό των γιατρών που είναι εμβολιασμένοι πανελλαδικά είναι 94,75% και των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων περίπου στο 90%.

Η κυρία Παγώνη απηύθυνε έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν πρώτα από όλα για τη δική τους υγεία αλλά και των ασθενών τους, σημειώνοντας πως δεν είναι αρνητές, αλλά φοβισμένοι και σε αυτή την περίπτωση «πρέπει με πειθώ, διάλογο και ήπια αντιμετώπιση να τους κάνουμε να αλλάξουν γνώμη και να εμβολιαστούν».

Υπογράμμισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική και δεν πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και των ασθενών τους. «Δεν θέλουμε τον διχασμό, γι' αυτό και ζητάμε να υπάρξει καθολικότητα στον εμβολιασμό», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3mPoEW2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη