Η «κατάρα» στα «6αρο-8άρια» της Λαμίας

Στον άξονα της ομάδας έχουμε δει μέχρι στιγμής 7 διαφορετικούς παίκτες, μεταξύ άλλων 2 μπακ και 1 νεαρό που ντεμπουτάρισε σε επαγγελματικό επίπεδο. Το ... περισσότερο «10άρι» Νούνιες έχει παίξει εκεί περισσότερο από τους Μπεχαράνο, Γκέντσογλου, παρότι είναι 1 μήνα εκτός δράσης.

Διπλό ήταν το «κακό» της περασμένης Δευτέρας για τη Λαμία, καθώς όχι μόνο έχασε από τον Παναθηναϊκό (3-1) αλλά και παράλληλα «είδε» τους Τζανδάρη, Μπεχαράνο να αποχωρούν από το ματς με προβλήματα τραυματισμών. Τουλάχιστον ο δεύτερος δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό όμως δεν «έβγαλε» το παιχνίδι και σε συνάρτηση με το ότι και ο πρώτος έγινε αναγκαστική αλλαγή, οι θέσεις των κεντρικών χαφ τείνουν να... εξελιχθούν σε μία μεγάλη «κατάρα» για εκείνη.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου αναγκάζεται συνεχώς να... ανακατεύει την τράπουλα, σχεδόν σε κάθε αγώνα μετρά απουσίες στον συγκεκριμένο τομέα και δεν είναι τυχαίο πως στα «6αρο-8άρια», όπως λέγονται, Νο2 σε χρόνο συμμετοχής είναι ο Νούνιες, παρότι πρόκειται περισσότερο για επιτελικό/δημιουργικό χαφ και παράλληλα απουσιάζει για περίπου ένα μήνα!

Το «κακό» ξεκίνησε το καλοκαίρι όταν τον Ιούλιο ο Μπεχαράνο έπεσε θύμα τροχαίου (ευτυχώς εκείνος και η οικογένειά του δεν έπαθαν κάτι πολύ σοβαρό) και έμεινε για καιρό εκτός δράσης. Ξέχωρα από τον 27χρονο και χωρίς να υπολογίζονται τα προβλήματα που προέκυψαν στο Πανθεσσαλικό, κατά διαστήματα τέθηκαν, μεταξύ άλλων, νοκ άουτ και οι Τζανδάρης, Γκέντσογλου που «χοντρικά» έχουν «χάσει» 2 και 4 ματς αντίστοιχα (για 4 δεν υπολογίζονταν και ο Βολιβιανός). Οι τρεις προαναφερθέντες ξεκίνησαν τη χρονιά ως οι επί χάρτου πρώτες επιλογές του άξονα.

Συνολικά λοιπόν εκεί έχουμε δει ως τώρα, έστω και για λίγα λεπτά,7 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, μεταξύ άλλων ένα πιο πολύ «10άρι» (Νούνιες) που πλέον καθιερώθηκε στο «8», 2 μπακ (Σκόνδρας, Σαραμαντάς) και 1 νεαρό που έπαιξε για πρώτη φορά σε επαγγελματικό επίπεδο (Τρούμπουλο). Ας τους θυμηθούμε...

*Με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν στον άξονα, σε διάταξη 3-5-2, οι Τζανδάρης («εξάρι»), Γκέντζογλου, Μπεχαράνο (εσωτερικοί). Μετά τον τραυματισμό του πρώτου και την αντικατάστασή του από τον Τιρόνε μόλις στο 18', οι δύο τελευταίοι ήταν μόνοι στα «6αρο-8άρια» μέχρι το 73', οπότε ο Σκόνδρας πέρασε αντί του Βολιβιανού και πήγε στη θέση του. Εκεί έμεινε ως το 87', οπότε άλλαξε η διάταξη της ομάδας σε τετράδα (4-4-2) και το εκεί δίδυμο ήταν πλέον οι Μαζουλουξής, Γκέντσογλου, ενώ ο Σκόνδρας «βρέθηκε» στο φυσικό του χώρο ευθύνης (δεξιός μπακ).

*Στην Τρίπολη και σε διάταξη 3-5-2 ξεκίνησαν εκεί οι Μπεχαράνο, Γκέντσογλου (ο Τιρόνε ήταν «δεκάρι»). Ο Βολιβιανός έβγαλε όλο το ματς, ενώ ο δεύτερος αντικαταστάθηκε στο 76' από τον Τζανδάρη που ήταν έκτοτε ο παρτενέρ του μέχρι το φινάλε.

....

*Στο 2-2 με τον Ατρόμητο η Λαμία είχε τετράδα στα μετόπισθεν. Από τη σέντρα και ως το 63' στα «6αρο-8άρια» ήταν Μπεχαράνο, Τζανδάρης. Τότε μπήκε ο Γκέντσογλου αντί του τελευταίου.

*Πλάι πλάι από την αρχή και μέχρι το 84' του αγώνα της Κρήτης (0-0 με τον ΟΦΗ) ήταν οι Τζανδάρης, Μπεχαράνο. Τότε ξανά ο Γκέντσογλου πέρασε ως αλλαγή, αυτή τη φορά στη θέση του Βολιβιανού.

*Στη σέντρα του αγώνα με τον Αρη είδαμε εκεί τους Νούνιες, Μπεχαράνο. Οι δυο τους ήταν «ζευγάρι» στον άξονα μέχρι το 58', οπότε ο Τζανδάρης αντικατέστησε τον δεύτερο στο πλευρό του Κοσταρικανού.

*Στο 2-1 της Νίκαιας ξεκίνησαν στα «6αρο-8άρια» οι Νούνιες, Μαζουλουξής. Στο 68' ο Μπεχαράνο αντικατέστησε τον Μανούσο, ο Νούνιες πήγε «οργανωτής» και από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε άξονα ήταν οι Μπεχαράνο, Μαζουλουξής.

*Κόντρα στον Παναιτωλικό δίδυμο στον άξονα παρατάχθηκαν ο Νούνιες και ο 18χρονος Τρούμπουλος που ντεμπουυτάρισε σε επαγγελματικό επίπεδο. Στο 57' που ο Γκόλεμιτς αντικατέστησε τον νεαρό χαφ παρτενέρ του Κοσταρικανού πέρασε (από τα στόπερ) ο Μαζουλουξής, ενώ όταν στο 74' βγήκε ο Τιρόνε και ο Νούνιες πήγε στο «10» χρέη «6αριου», μέχρι το φινάλε, είχε πια ο μπακ Σαραμαντάς.

*Στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ ξεκίνησαν οι Νούνιες, Τζανδάρης. Οι δυο τους ήταν πλάι-πλάι μέχρι το 66' που βγήκε ο δεύτερος λόγω τραυματισμού και δίπλα στον Νούνιες «ανέβηκε» ο Μαζουλουξής, που μέχρι τότε ήταν κεντρικός αμυντικός. Ο Κοσταρικανός αντικαταστάθηκε στο 88' και άφησε... μόνο τον νεαρό,αφού τότε η Λαμία έπαιξε... φουλ επίθεση.

....

*Στην ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό από την αρχή και μέχρι το 84' «δίδυμο» στο «6-8» ήταν οι Τζανδάρης, Νούνιες. Τότε ο Γκέντσογλου αντικατέστησε τον πρώτο και πέρασε στο πλευρό του τελευταίου.

*Πρεμιέρα στο Βόλο και τα «6αρο-8άρια» της Λαμίας ήταν οι Τζανδάρης, Γκέντσογλου. Στην ανάπαυλα βγήκε ο δεύτερος και τότε ως κεντρικός χαφ από επιτελικός «γύρισε», μέχρι το φινάλε, ο Νούνιες.

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΧΑΦ

Τζανδάρης: 478'

Νούνιες: 467'

Μπεχαράνο: 431'

Γκέντσογλου: 269'

Μαζουλουξής: 165'

Τρούμπουλος: 58'

Σαραμαντάς: 24'

Σκόνδρας: 14'

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη