Black Friday: «Ταλαιπωρημένοι» οι καταστηματάρχες από τα μέτρα, μειωμένη η κίνηση στα μαγαζιά

INTIME

Υποτονικά κινείται από το πρωί η αγορά, μια ημέρα πριν την «Black Friday». «Τα μέτρα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τους καταναλωτές» αναφέρουν έμποροι, τονίζοντας παράλληλα ότι η μόνη κίνηση που παρατηρείται είναι στα e-shops των καταστημάτων με ηλεκτρονικά είδη.

«Έχουμε υποστεί τεράστια ζημιά, περιμένουμε μήπως σήμερα και αύριο πάρουμε μια ανάσα για να συνεχίσουμε προς την εορταστική περίοδο που ξεκινά το Δεκέμβριο», δηλώνει καταστηματάρχης στα Dnews.

«Είμαστε ταλαιπωρημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης κι εμείς οι καταστηματάρχες αλλά και οι καταναλωτές, παρόλα αυτά οι προσφορές μας στα προϊόντα είναι ικανοποιητικές κι ελπίζουμε να προσελκύσουμε τους πολίτες παρά τις δυσκολίες. Δεν πιστεύω ότι θα δούμε ουρές κόσμου έξω από τα καταστήματά μας όπως βλέπαμε προ κορωνοϊού εποχή αλλά τουλάχιστον θα ήθελα ο κόσμος να εκμεταλλευτεί την σημερινή και την αυριανή ημέρα», δηλώνει ένας άλλος καταστηματάρχης στο Dnews.

Με την επισκεψιμότητα των πελατών να είναι περιορισμένη, το αγοραστικό ενδιαφέρον σε σύγκριση με το 2019 που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έχει μειωθεί κατά 20%. Παρά το γεγονός ότι οι προσφορές έχουν ξεκινήσει εδώ και δυο εβδομάδες οι περισσότεροι καταναλωτές δεν προχωρούν σε αγορές προϊόντων. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι ηλικίες 15 - 25 ετών, όπου πραγματοποιούν αγορές μέσω Ίντερνετ στην κατηγορία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Όσον αφορά τις προσφορές στα περισσότερα προϊόντα είναι της τάξεως των 50%, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές σε επώνυμα προϊόντα η έκπτωση φτάνει ακόμη το 80%. Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές ουσιαστικά θα «κλείσουν» το βράδυ της Κυριακής και την Δευτέρα θα ξημερώσει η «cyber Monday».

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FQvn8F
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη