-->

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αποκάλυψε πότε πληρώνεται η διπλή δόση στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αποκάλυψε πότε πληρώνεται η διπλή δόση στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Όπως είπε η Υπουργός Εργασίας η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου και η επόμενη στις 28.

Με δύο έκτακτες δόσεις το Δεκέμβριο όλοι οι δικαιούχοι (173.000) των επιδομάτων αναπηρίας θα λάβουν 250 ευρώ και διπλάσια δόση θα δοθεί στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εισοδήματος Αλληλεγγύης με πρώτη πληρωμή στις 15 Δεκεμβρίου και επόμενη στις 28, αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου και πρόσθεσε ότι αν προκύψουν παραπάνω ανάγκες τα μέτρα θα επεκταθούν ενώ ήδη έχουν συμπειρλάβει άστεγους και κακοποιημένες γυναίκες από δομές.

Οι καταγγελίες σχετικά με κακοποίηση παιδιών χάνονται, γιατί υπάρχει φόβος επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου, για το Εθνικό σχέδιο δράσης που ανακοινώθηκε χθες.

Παράλληλα σημείωσε στην ΕΡΤ, ότι αν προκύψουν παραπάνω ανάγκες τα μέτρα θα επεκταθούν ενώ ήδη έχουν συμπειρλάβει άστεγους και κακοποιημένες γυναίκες από δομές. Οι καταγγελίες σχετικά με κακοποίηση παιδιών χάνονται, γιατί υπάρχει φόβος επεσήμανε η κ. Μιχαηλίδου «Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η πληροφορία φθάνει (στις αρχές), ενώ μέχρι στιγμής οι καταγγελίες είναι ελάχιστες».

Ήδη γίνεται πολύ συγκεκριμένη εκπαίδευση στην αστυνομία, στο σχολείο, στα Πανεπιστήμια για το θέμα της παιδικής κακοποίησης, και σε κάθε σχολείο θα υπάρχει υπεύθυνος, ανέφερε.

Για όσους φοβούνται να καταγγείλουν στην αστυνομία ή τον εισαγγελέα, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι επαγγελματίες υπάρχουν 24 ώρες το 24ωρο στην 1107 Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας .

«Έχουμε πολλά να κάνουμε αλλά έχουμε ξεκινήσει, πρόσθεσε και αναφερόμενη στο παρελθόν είπε ότι δεν υπήρχε καν μητρώο για τους εργαζόμενους».

Στο Αττικό Νοσοκομείο έχουμε το δεύτερο στην Ελλάδα Κέντρο με ειδικά δωμάτια και συγκεκριμένο πρωτόκολλο, όπου τα παιδιά υποβάλλονται σε έλεγχο, πριν εφαρμοστεί εισαγγελική εντολή απομάκρυνσης από οικογένεια, καθώς μέχρι σήμερα ελέγχονταν για πράγματα που δεν ανταποκρίνονταν στο πρόβλημα, είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ κλείνοντας αναφέρθηκε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Η εμβολιαστική κάλυψη από 44% τον Ιούλιο, έφτασε στο 90% τον Αύγουστο και τώρα βρίσκεται στο 94%, ενώ στο 50% έφτασε και η κάλυψη για την τρίτη δόση, είπε.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FRUKXL
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->