Έρχεται νέα αύξηση στην επιδότηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Έρχεται νέα αύξηση στην επιδότηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Εντός της εβδομάδας οριστικοποιείται το ποσό της κρατικής επιδότησης που θα περάσει αυτόματα στους λογαριασμούς ρεύματος Νοεμβ΄ριου σε όλους τους καταναλωτές

Έπειτα και από την σχετική προαναγγελία του υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, η νέα αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς του ρεύματος των νοικοκυριών αναμένεται να ισχύσει άμεσα, δηλαδή από τους λογαριασμούς που θα αφορούν στην κατανάλωση Νοεμβρίου. 

Σημειώνεται πως για τις πρώτες 300 KWh η επιδότηση ήταν 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο, 18 ευρώ τον Οκτώβριο, ενώ τώρα για τον Νοέμβριο οδηγείται σε επίπεδα άνω των 20 ευρώ.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, το ποσό θα προέλθει είτε από το πλεόνασμα του ΕΛΑΠΕ που ξεπερνά τα 150 εκατ. ευρώ, είτε θα αντληθεί από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου είχε σκοπό να διαθέσει 100 εκατ. ευρώ όταν ολοκληρωνόταν η διαδικασία.

Να σημειωθεί πως η κατάσταση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα επανεξεταστεί εντός Νοεμβρίου ώστε να διαμορφωθεί η επιδότηση για την κατανάλωση Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και ισχύουν περιλαμβάνουν επιδότηση για τη χαμηλή τάση (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) ύψους 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τις καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες το μήνα. Για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση διαμορφώνεται στα 80 ευρώ ανα μεγαβατώρα ή 24 ευρώ το μήνα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2YtiSzI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη