Οικονόμου: Ούτε lockdown θα γίνει, ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει

(Φωτ.: Intime)

Ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και υπογράμμισε ότι ενισχύεται συνεχώς το ΕΣΥ για να κρατηθεί όρθιο στη μάχη κατά της πανδημίας κορονοϊού.

Ξεκάθαρος για άλλη μια φορά πως η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε lockdown, αλλά ούτε και το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει, ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε κατά τη σημερινή (25/11) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβέρνηση έχει χαράξει μια στρατηγική για την ανάσχεση της πανδημίας, με στόχο να παραμείνουν ανοικτές και πλήρως λειτουργικές η κοινωνία, η εκπαίδευση και η οικονομία, να ελεγχθεί η διασπορά του κορονοϊού και να περιοριστούν οι ανθρώπινες απώλειες.

«Συνεχίζουμε χωρίς να έχουμε στον ορίζοντα την εφαρμογή του lockdown», τόνισε ενώ όταν ρωτήθηκε αν εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας καθολικά και στους εξωτερικούς χώρους, απάντησε πως είναι συγκεκριμένο το πλαίσιο των μέτρων για τον τρόπο που κινούνται οι ανεμβολίαστοι και συγκεκριμένες οι συστάσεις για τη συμπεριφορά όλων των πολιτών εκεί που παρατηρείται συνωστισμός.

«Απώλειες που θα ήταν σαφώς λιγότερες εάν είχε μεγιστοποιηθεί το ποσοστό εμβολιασμού», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου και επισήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την αύξηση των εμβολιασμών. Σημείωσε ακόμη ότι από σήμερα ρίχνονται και τα μονοκλωνικά αντισώματα στη μάχη για την ανάσχεση του νέου κύματος της πανδημίας και ανέφερε ότι θα χορηγούνται με βάση συγκεκριμένα πρωτόκολλα. «Δεν είναι πανάκεια, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον εμβολιασμό», τόνισε.

«Ούτε lockdown θα γίνει ούτε το ΕΣΥ θα καταρρεύσει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας «μοιάζει να εύχεται ένα νέο lockdown χωρίς να το εισηγείται πραγματικά. Αναρωτήθηκε εάν έχει «κάτι συγκεκριμένο» να προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που κάνει αντιπολίτευση με τον κορονοϊό. Μιλά συνεχώς για πράγματα χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα. Δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Βρισκόμαστε σε περίοδο μάχης, είπε ο Γ. Οικονόμου.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει οδηγία της κυβέρνησης για αναστολή των χειρουργείων σε κανένα ποσοστό. Όπως τόνισε, υπήρξε μια επικοινωνία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων που θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν πολύ έκτακτες καταστάσεις να διαχειρίζονται κάποια χειρουργεία που μπορούν να μεταφερθούν λίγο αργότερα. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι στην Αττική δεν υπάρχει κανένα χειρουργείο που να έχει αναβληθεί, ενώ τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα να γίνονται και εκεί επεμβάσεις.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3HVM6sM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη