«Σεισμός» από τον ΕΟΔΥ: Ανακοινώνει πάνω από 27.000 κρούσματα σήμερα

«Σεισμός» από τον ΕΟΔΥ: Ανακοινώνει πάνω από 27.000 κρούσματα σήμερα

Και η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ θα προκαλέσει σεισμό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, αναμένεται να ξεπεράσουν τις 27.000

Νέα έκρηξη κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, με τα πρωινά στοιχεία έχουν ξεπεράσει τις 25.000 ενώ έως τις 15:00 θα φτάσουν τις 27.000.

Η μετάλλαξη Όμικρον διασπείρεται με απίστευτη ταχύτητα και η κυβέρνηση αναμένεται τις 3 το μεσημέρι να ανακονώσει την επίσπευση των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι τα ρεβεγιόν σε καταστήματα εστίασης αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 2 τα ξημερώματα ενώ ερωτηματικό αποτελεί η μουσική, που ενδεχομένως απαγορευτεί.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά απο θύελλα αντιδράσεων από καταστηματάρχες για ακυρώσεις σε μια ημέρα που περίμεναν να ρεφάρουν.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Επιβάλλεται υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μεταφοράς αλλά πλέον και στο προσωπικό των χώρων εστίασης. Ενώ συστήνεται να επιλέγονται οι μάσκες υψηλής προστασίας ή η διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Σε χώρους διασκέδασης και εστίασης, το ωράριο λειτουργίας θα είναι έως τις 12 τα μεσάνυχτα, έως 6 άτομα θα επιτρέπονται ανά τραπέζι και θα απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες. Αν τα μέτρα δεν τηρηθούν θα απαγορευθεί και η μουσική.

Στους αθλητικούς χώρους στα γήπεδα, θα υπάρχει περιορισμός της παρακολούθησής τους από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Σε περίπτωση που και σε αυτή την περίπτωση δεν τηρηθούν τα μέτρα από τους φιλάθλους αυτομάτως όλοι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στις δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων θα υπάρχει δυνατότητα επισκεπτηρίου μόνο αν έχει προηγηθεί προηγούμενο PCR 48 ωρών. Ενώ και στα νοσηλευτικά ιδρύματα θα υπάρχει αυστηροποίηση των όρων του επισκεπτηρίου και θα απαγορεύεται για αυτό το διάστημα και η είσοδος των ιατρικών επισκεπτών.
Θα υπάρξει τηλεργασία τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα όσο και στις ιδιωτικές εταιρίες. Η τηλεργασία θα φτάνει έως και το 50% και θα υπάρχει παράλληλα κυλιόμενο ωράριο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3JtaWBl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη