Εφιαλτική πρόβλεψη Θωμαΐδη: «Θα ξεπεράσουμε τα 30.000 κρούσματα σε μια ημέρα»

Εφιαλτική πρόβλεψη Θωμαΐδη: «Θα ξεπεράσουμε τα 30.000 κρούσματα σε μια ημέρα»

Ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης προέβλεψε πώς το κύμα της πανδημίας που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον ν , «θα είναι δριμύ, αλλά θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα».

Για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον σχετικά με τη θεαματική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, περίμενε μια μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων χθες, αλλά υπολόγιζε ότι θα κυμαίνονταν γύρω στις 15 με 16 χιλιάδες, αλλά όχι ότι ξεπερνούσαν τις 21 χιλιάδες.

Ωστόσο, οι τελευταίες μέρες είχαν παρατηρηθεί μια μεγάλη αύξηση στο ιικό φορτίο που μετρήθηκε στα λύματα και η αύξηση αυτή κορυφώθηκε στο τριήμερο των Χριστουγέννων.

Τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες

Μεταξύ άλλων απάντησε πως αν δε δει μέτρα για να ανακόψει τη δυναμική της πανδημίας τα κρούσματα πιθανότατα θα ξεπεράσουν τις 30.000 μέρες.

Ο κ. Θωμαΐδης προέβλεψε ότι αυτό το κύμα της πανδημίας που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον που είναι δριμύ, αλλά σύντομο και θα διαρκέσει περίπου 1 μήνα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Jsm6WY
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη