Γεωργαντάς: Σήμερα θα ξεπεράσουμε 7 εκατ. εμβολιασμένους

Γεωργαντάς: Σήμερα θα ξεπεράσουμε 7 εκατ. εμβολιασμένους

Θα ξεπεράσουν σήμερα τα 7 εκαταμμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε 7.430.000 που είναι με την πρώτη δόση και 7.000.000 που είναι με τη δεύτερη. 

Με την τρίτη δόση έχουν εμβολιαστεί περίπου 3.300.000, σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού.

Στο σύνολο των δικαιούχων της αναμνηστικής δόσης μαζί με αυτούς που εμβολιάστηκαν και το 1.300.000 που έχει προγραμματίσει το ραντεβού του για τις επόμενες ημέρες έχουμε το 75% των δικαιούχων.

Όπως ανέφερε ακόμη ο κ. Γεωργάντας στο τραπέζι είναι  η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους κάτω των 60 ετών. «Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών» .

Οι άνω των 60 ετών, σημείωσε,  ότι έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση κατά ποσοστό 90%. 

Για τα νέα μέτρα, είπε ότι σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς με την αλλαγή των δεδομένων και λειτουργώντας υπεύθυνα πρέπει να τα αξιολογήσουμε και να τα φέρουμε νωρίτερα.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή ταυτότητα. 

324.000 κατέβασαν την εφαρμογή και χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας και σε δυο ώρες ανέβηκαν στις  370.000.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3sHhne7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη