Παραλίγο τραγωδία: Η Alexa "προκάλεσε" 10χρονο κοριτσάκι να βάλει κέρμα στην πρίζα, τι είπε η Amazon

Παραλίγο τραγωδία: Η Alexa "προκάλεσε" 10χρονο κοριτσάκι να βάλει κέρμα στην πρίζα, τι είπε η Amazon

Το κορίτσι είχε ζητήσει από το ψηφιακό βοηθό να της προτείνει μια «πρόκληση» για να περάσει την ώρα της με την Alexa να προτείνει κάτι επικίνδυνο και την Amazon να επεμβαίνει.

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που παραπέμπει σε "εκδίκηση των μηχανών τεχνολογίας" είδε το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας συναγερμό στην Amazon, καθώς σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Alexa "προκάλεσε" ένα 10χρονο κοριτσάκι να αγγίξει με ένα νόμισμα τις άκρες μιας μισο-εισαγμένης πρίζας.

Η Alexa της Amazon είπε σε ένα παιδί να αγγίξει μια δεκάρα στα εκτεθειμένα δόντια ενός φορτιστή τηλεφώνου που ήταν συνδεδεμένος στον τοίχο. Ένας γονέας δημοσίευσε στιγμιότυπα οθόνης του ιστορικού δραστηριότητας Alexa που δείχνει την αλληλεπίδραση (μέσω Bleeping Computer).

Η συσκευή φαίνεται ότι άντλησε την ιδέα για την πρόκληση από ένα άρθρο που την περιγράφει ως επικίνδυνη, επικαλούμενη ειδήσεις σχετικά με κάποια πρόκληση του TikTok.

Σύμφωνα με το στιγμιότυπο οθόνης της Kristin Livdahl, το Echo απάντησε στο "πες μου μια πρόκληση να κάνω" με "Εδώ είναι κάτι που βρήκα στον Ιστό. Σύμφωνα με το ourcommunitynow.com:

Η πρόκληση είναι απλή: συνδέστε έναν φορτιστή τηλεφώνου περίπου στα μισά του δρόμου σε μια πρίζα τοίχου και, στη συνέχεια, αγγίξτε μια δεκάρα στα εκτεθειμένα δόντια.»

Η επικίνδυνη δραστηριότητα, γνωστή ως "the penny challenge" (η πρόκληση της δεκάρας), άρχισε να κυκλοφορεί στο TikTok και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από περίπου ένα χρόνο και πρόκειται ουσιαστικά για ένα αρκετά επικίνδυνο challenge, καθώς ως γνωστόν πολλά μέταλλα είναι καλοί αγωγοί του ρεύματος και η επαφή τους με ηλεκτροφόρες πρίζες μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία, πυρκαγιές και άλλες ζημιές.

Η κυρία Λίβνταλ έγραψε στο Twitter ότι παρενέβη φωνάζοντας: "Όχι, Alexa, όχι!"

Ωστόσο, είπε ότι η κόρη της ήταν «πολύ έξυπνη για να κάνει κάτι τέτοιο».

{https://twitter.com/klivdahl/status/1475220450598924297?s=20}

Τι είπε η Amazon

Η Amazon αναβάθμισε την ηλεκτρονική βοηθό φωνητικών εντολών Alexa, μετά την άκρως επικίνδυνη προτροπή προς ένα δεκάχρονο κορίτσι.

Όπως ανακοίνωσε στο BBC έκανε την κατάλληλη αναβάθμιση ώστε να μην ξαναπροτείνει τέτοια δραστηριότητα στο μέλλον. «Η εμπιστοσύνη των πελατών είναι στο επίκεντρο όσων κάνουμε και η Alexa είναι σχεδιασμένη για να τους παρέχει ακριβείς, σχετικές και χρήσιμες πληροφορίες».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FKezAE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη