Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Η πρώτη εκτίμηση από τον Λέκκα

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Η πρώτη εκτίμηση από τον Λέκκα

Σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης στις 7.08 το πρωί σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Τι λέει ο Λέκκας

Σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης στις 7.08 το πρωί σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 45 χιλιόμετρα.

Οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, κατέγραψαν στα 5,9 Ρίχτερ τον σεισμό.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη σύμφωνα με μαρτυρίες.

Τι λέει ο Λέκκας

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Ο σεισμός εντοπίζεται νότια της Κρήτης, αλλά σε σημαντικό βάθος, όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής. Ήταν μεγέθους 5,5 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αυτό είναι το προκαταρκτικό μέγεθος. Δε σχετίζεται με το σεισμό στο Αρκαλοχώρι στις 27 Σεπτεμβρίου», είπε ο κ. Λέκκας.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3FDU2h0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη