Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του Σπερχειού για τα έργα που εκτελούνται και δρομολογούνται

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές του Σπερχειού

για τα έργα που εκτελούνται και δρομολογούνται


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος μαζί τους Αντιδημάρχους του Δ. Λαμίας Κώστα Ξεφλούδα και Κώστα Μουστάκα, τη Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Αθανασία Ζωβοϊλη, το Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Πολύζο Ζώη  και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 28 Δεκέμβριου 2021 σε αυτοψία στα παραποτάμια χωριά του Σπερχειού για τα έργα που εκτελούνται ήδη και για αυτά που ήδη έχουν δρομολογηθεί.

Συγκεκριμένα, παρουσία των Προέδρων βρέθηκαν στις κοινότητες Ζηλευτού, Μεξιατών, Κομποτάδων , Κωσταλεξίου, Φραντζή, Λιανοκλαδίου, Αμουρίου, Σταυρού και Κόμματος σε σημεία παράλληλα στο Σπερχειό όπου υπήρξαν καταστροφές στην κοίτη και στα αναχώματα μετά τις πρόσφατες πλημμύρες της 12ης Δεκεμβρίου 2021.

Με εντολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες αποκατάστασης, όπως και οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε παρόχθιες εκτάσεις  ώστε να μην εκδηλωθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές σε κατοικίες, καλλιέργειες κλπ. Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αποζημιώσεων, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φθιώτιδας Αθανάσιος Καρακάντζας δήλωσε : «Βρεθήκαμε σήμερα σε πολλά σημεία όπου σημειώθηκαν καταστροφές για να επιθεωρήσουμε τα έργα που είναι σε εξέλιξη και αυτά που έχουν δρομολογηθεί και να ακούσουμε τους τοπικούς φορείς και Προέδρους. Τα έργα θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό μέχρι να αποκατασταθούν στο μεγαλύτερο βαθμό οι καταστροφές των πρόσφατων πλημμυρών».








Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη