Λαμία: Η απίστευτη ιστορία με τον κύριο Ζάκτερ - Ένα συμβάν που πήρε διαστάσεις φρενίτιδας


Μια ''απίστευτη'' ιστορία εξελίχθηκε στη Λαμία.

Ένα παρατσούκλι που ξεκίνησε σαν ένα απλό αστείο σε ένα Λαμιώτη πήρε διαστάσεις φρενίτιδας και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τη Λαμία.

O παθών Λαμιώτης ήταν υπάλληλος στη Νομαρχία, ένας ήσυχος άνθρωπος, λιγομίλητος, δεν ενοχλούσε κανέναν. Λεπτός και πανίψηλος. Η σωματική του αυτή διάπλαση έγινε αφορμή να τον πειράζουν οι Λαμιώτες στην αρχή κρυφά και μαλακά «κύριε Ζάκτερ, κύριε τριώροφε» μετά κόντεψαν να τον χαζέψουν προσθέτοντας και σε δυνατότερους τόνους «Ζάκτερ - Ζούκτερ κύριε τριώροφε, Ζάκτερ - Ζούκτερ κύριε τριώροφε». Αναγκάσθηκε να φύγει με μετάθεση. Λέγεται ότι κάποτε όπως στεκόταν όρθιος με τα πόδια ανοιχτά, πήγε ο Λάκης Μουρμούρης και πέρασε στητός ανάμεσά τους.

Το απλό πείραγμα με τη μορφή αστείου πήρε διαστάσεις μεγάλες. Εκτός τους γνωστούς του που τον αποκαλούσαν «Ζάκτερ - Ζούκτερ» άρχισαν πολλοί κάτοικοι της Λαμίας να λένε αυτό το περίεργο παρατσούκλι αναμεταξύ τους για πείραγμα. Όταν έβλεπε κάποιος Λαμιώτης ένα γνωστό του για αστείο του φώναζε Ζάκτερ βροντόφωνα και στη συνέχεια ο άλλος συμπλήρωνε Ζούκτερ ακόμα πιο δυνατά

Το φαινόμενο αυτό προκάλεσε φρενίτιδα στη Λαμία εκείνη την εποχή. Σχεδόν σε όλα τα σημεία της πόλης ακουγόταν αυτές οι δυο περίεργες λέξεις.

Μόλις φώναζε κάποιος Ζάκτερ στην πλατεία Πάρκου μετά από αλυσιδωτή αντίδραση άκουγες Ζάκτερ-Ζούκτερ μέχρι το γήπεδο της Λαμίας.

Λαμιώτες εκδρομείς τυχαία συναντήσαν τον παθόντα στην πόλη που πήρε μετάθεση χωρίς να τον γνωρίζουν και φωνάζαν αναμεταξύ τους Ζάκτερ - Ζούκτερ. Στη συνέχεια ο παθών αναφώνησε μόνος του δυνατά ''Ρε πουτάνα Λαμία και εδώ με βρήκες;''

πηγές: από το ιστορικό αρχείο του kaliterilamia.gr, από το βιβλίο της Μαρίας Τζιβελέκη - Πολυμεροπούλου ''Αγαπητοί μου συμπολίτες... - Λαμιώτικα'' - Λαμία 2003

EΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ: kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη