Λαμία: Δείτε ποιοι συνεργαστήκαν με τους Γερμανούς Ναζί (λίστα ονομάτων - σπάνια έγγραφα και φωτογραφίες)

Οι συνεργοί των Γερμανών Ναζί διέπραξαν ορισμένες από τις χειρότερες θηριωδίες στην Ελλάδα.

Στη Λαμία ορισμένοι πολίτες κατά κύριο λόγο από καιροσκοπισμό, από εθνοτικό μίσος αλλά και ταύτισης με την πολιτική ιδεολογία του εχθρού οδηγήθηκαν στο να συνεργαστούν με το ναζιστικό καθεστώς. 

Προδότες, καταδότες, μαυραγορίτες, πληροφοριοδότες και τραμπούκοι δημιούργησαν μια ''κατάπτυστη και εμετική'' κατάσταση που οδήγησε στο θάνατο αλλά και στο βασανισμό αρκετών συμπολιτών μας.

Ένα ιστορικό αφιέρωμα για την περίοδο της Γερμανικής κατοχής στη Λαμία. 

Το άρθρο εμπεριέχει τη λίστα μέσα από επίσημα έγγραφα με τα άτομα που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές. Ακολουθεί σπάνιο φωτογραφικό υλικό από αυτή τη ''μαύρη'' σελίδα της ιστορίας.

*Στη φωτογραφία που είναι είναι τραβηγμένη στις 20 Απριλίου το 1944 βλέπουμε Γερμανούς στρατιωτικούς να βγάζουν λόγο για τα γενέθλια του ηγέτη τους Χίτλερ μπροστά σε στρατιώτες ενώ πίσω τους παρακολουθούν την εκδήλωση και αρκετοί Λαμιώτες. Στο πάνω μέρος τις φωτογραφίας διακρίνεται το Κάστρο της Λαμίας καθώς και η εκκλησία Αρχοντική.

Για να δείτε την συνέχεια του άρθρου επικοινωνήστε με το kaliterilamia.gr

Τρόποι επικοινωνίας:

1) email: kaliterilamia@gmail.com

2) Facebook: μήνυμα στην σελίδα https://www.facebook.com/kaliterilamia.gr ή μήνυμα στην ομάδα https://www.facebook.com/groups/kaliterilamia/

3) Messenger: μήνυμα στο προφίλ https://www.facebook.com/profile.php?id=100021578018626

4) Twitter: μήνυμα στο προφίλ https://twitter.com/kaliterilamia

5) Instagram: μήνυμα στο προφίλ https://www.instagram.com/kaliterilamia.gr/


Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη