Γεροτζιάφας για Όμικρον: Σε καμία περίπτωση το στέλεχος αυτό δεν προκαλεί ηπιότερη νόσηση

Γεροτζιάφας για Όμικρον: Σε καμία περίπτωση το στέλεχος αυτό δεν προκαλεί ηπιότερη νόσηση

Σύμφωνα με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής της Σορβόνης, Γρηγόρη Γεροτζιάφα, στην Ελλάδα υποτιμήθηκε το πρόβλημα με τη Μετάλλαξη Όμικρον και καθυστέρησε η λήψη μέτρων.

Ο καθηγητής Αιματολογίας της ιατρικής Σχολής της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι η παραλλαγή Όμικρον θα έχει κυριαρχήσει πλήρως μέσα στην επόμενη εβδομάδα και στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε είναι λάθος το μήνυμα του εφησυχασμού που δίνεται στην Ελλάδα, ότι η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ήπια νόσηση και πρόσθεσε πως σε καμία περίπτωση το στέλεχος αυτό δεν προκαλεί ηπιότερη νόσηση από το αρχικό στέλεχος της Ουχάν. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου μέσα σε λίγες μέρες μετά την επικράτηση της Όμικρον η πίεση στις ΜΕΘ ανέβηκε από το 25% στο 59%.

Ο κ. Γεροτζιάφας επέμεινε ότι χρειάζεται μια ευρεία συναίνεση στην Ελλάδα κι ανάμεσα στα κόμματα γιατί η χώρα μας εισέρχεται σε μια μεγάλη υγειονομική κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Τέλος και μεταξύ άλλων, παρατήρησε πως ήταν λάθος η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και το πρόβλημα στην Ελλάδα είχε υποτιμηθεί.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3evgiO4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη