-->

Λαμιώτης ο ένας από τους δύο που εξαπατούσαν ηλικιωμένους προφασιζόμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας


ΕΛΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία ληστών- Απέσπασαν πάνω από 220 χιλ. ευρώ από ηλικιωμένους

Οι συλληφθέντες προφασίζονταν υπαλλήλους εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας

Στη δημοσιότητα με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο Ελλήνων, κατηγορούμενων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία οι συλληφθέντες προφασιζόμενοι υπαλλήλους εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και τους έπειθαν να τους μπουν στα σπίτια τους προκειμένου να εξακριβώσουν υποτιθέμενη βλάβη.

Στη συνέχεια, ο ένας κατηγορούμενος οδηγούσε τους ηλικιωμένους στην κουζίνα όπου τους απασχολούσε, ενώ ο άλλος ερευνούσε τους χώρους, χωρίς να γίνεται αντιληπτός και αφαιρούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εξιχνιάσθηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών με την ανωτέρω μεθοδολογία, με το οικονομικό όφελος των συλληφθέντων να υπερβαίνει τις 220.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους Καμπέρη Απόστολο του Αντωνίου και της Γιαννούλας, γεννηθέντα την 5-5-1966 στη Λαμία και Καραγκούνη Αθανάσιο του Γεωργίου και της Ελευθερίας, γεννηθέντα την 3-12-1983 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τις σχετικές Εισαγγελικές Διατάξεις, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς και για τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->