Αγανακτισμένοι οι οδηγοί στην Αττική Οδό: «Εγώ κινητοποίησα το στρατό για να σωθεί ο άντρας μου», λέει σύζυγος εγκλωβισμένου

Αγανακτισμένοι οι οδηγοί στην Αττική Οδό: «Εγώ κινητοποίησα το στρατό για να σωθεί ο άντρας μου», λέει σύζυγος εγκλωβισμένου

Χιλιάδες πολίτες είναι εγκλωβισμένοι  στην Αττική Οδό μέσα στο τσουχτερό κρύο. Οι μαρτυρίες του συγλονίζουν. 

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία κινητοποίηση στρατού και δυνάμεων για την Αττική Οδό, προκειμένου να βοηθήσει όσους είναι εγκλωβισμένοι και να παρέχει σε αυτούς, ό,τι χρειάζονται, όπως τρόφιμα ή νερό.

Ωστόσο σοκάρουν τα όσα περιγράφουν οι εγκλωβισμένοι οδηγοί. Συγκεκριμένα η κ. Κυριακοπούλου μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πώς ο σύζυγος της παρέμεινε για ώρες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό και αβοήθητος μέσα στη χιονιά.

«Ήταν από τις 11 το πρωί στην Αττική Οδό μεταξύ 13ης και 14ης εξόδου μετά τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Παίρναμε όλες τις υπηρεσίες, ο άντρας μου έπαθε κρίση πανικού, μου είπαν το μεσημέρι από το 112 ότι θα τον πάρουν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, δεν τον πήρε κανείς», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο σύζυγός μου πέρασε κρίσεις πανικού, τον βοήθησαν άλλοι οδηγοί. Έχει και πρόβλημα καρδιάς, εχτές το μεσημέρι τους εξηγούσα ότι δε γίνεται να τον αφήσετε εκεί. Δεν ήξερα ότι δώδεκα ώρες μετά θα πρέπει να κινητοποιήσω εγώ το στρατό. Είναι παρκαρισμένα τα οχήματα, και από πάνω υπάρχει χιόνι. Κάποιοι έμειναν από καύσιμο. Δεν τσέκαρε κανείς τα αυτοκίνητα μέσα», περιέγραψε η κ. Κυριακοπούλου.

Προσπαθούσε να επικοινωνήσει με όλες τις υπηρεσίες 

Η ίδια πέρασε γολγοθά προσπαθώντας να ενημερώσει για την κατάσταση του άντρα της, καθώς χρειάστηκε να επικοινωνήσει με την αστυνομία, την πυροσβεστική, την Αττική Οδό για να καταλήξει στους εθελοντές του στρατού. «Παίρναμε όλες τις υπηρεσίες, ο άντρας μου έπαθε κρίση πανικού, μου είπαν το μεσημέρι από το 112 ότι θα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, δεν τον πήρε κανείς», είπε -μεταξύ άλλων- η κ. Κυριακοπούλου.

«Στις 9 το βράδυ είπαν να στείλουν το στρατό. Η ώρα πήγε 3 τα ξημερώματα και ξαναπήρα τηλέφωνο τον σύζυγό μου και δεν υπήρχε κανείς εκεί. Ούτε αστυνομία, ούτε στρατός. Πήρα στην αστυνομία, μου είπαν να κλειδώσει το αυτοκίνητο και να πάει να βρει τη λεωφορεία. Πήρα την Πυροσβεστική, μου είπα να μην το κάνει αυτό σε καμία περίπτωση, θα δούμε τι θα κάνουμε εμείς. Πήρα τελικά στο στρατό, ήταν οι μοναδικοί που νιώθω ότι βοήθησαν. Εγώ τους κατεύθυνα. Τους είπα που βρίσκεται ο σύζυγός μου και άλλοι χιλιάδες, τους παρακάλεσα να τους δώσουν έστω νερό», περιέγραψε.

«Στις 4 παρά πέντε, έφτασαν στο σημείο οι εθελοντές από το στρατό, τους είπαν ότι «μας ενημέρωσαν και έτσι βρήκαμε» και ότι δεν είναι στο πλάνο, δεν έρχεται βοήθεια και να φύγουν όπως μπορούν. Ο σύζυγός μου έκανε αναστροφή και έφυγε μέσα στο πουθενά. Προσανατολίστηκε μόνος του, πήγε ανάποδα μέσα στο χαμό, και βγήκε στη Μεσογείων», εξήγησε.

«Ας μην έβγαινε από το σπίτι του»

«Από την Αττική Οδό μου είπαν «ας μην έβγαινε από το σπίτι του» ο άντρας μου και μου το έκλεισαν. Ο άνθρωπος είναι ιδιωτικός πρωί υπάλληλος, έφυγε από το γραφείο του Νωρή και προσπαθούσε να γυρίσει σπίτι του», είπε η γυναίκα αγανακτισμένη.

«Τελικά οδηγήθηκε στη Μεσογείων και έφτασε μέχρι ένα σημείο που ήταν κλειστός ο δρόμος, τον κατευθύνει προς την Εθνική Αντιστάσεως να στρίψει Κηφισίας. Τελικά ανέβηκε από τη Φορμίωνος. Δεν είχε αλυσίδες, αλλά είχε ένα καλό αυτοκίνητο, τζιπ», κατέληξε η κ. Κυριακοπούλου.

 

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qWmRA5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη