Ο «γολγοθάς» εμπόρων και καταναλωτών, στα ύψη ο οβελίας, μειωμένη κίνηση στην αγορά (εικόνες, βίντεο)

Ο «γολγοθάς» εμπόρων και καταναλωτών, στα ύψη ο οβελίας, μειωμένη κίνηση στην αγορά (εικόνες, βίντεο)

Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές, μέρα με την μέρα στα αμνοερίφια, καθώς το κιλό σήμερα πλησιάζει τα 14 ευρώ το αρνί και τα 15 ευρώ το κατσίκι. Όλα δείχνουν ότι το Πάσχα φέτος θα είναι αρκετά ακριβό.

Η κίνηση στη Βαρβάκειο είναι μειωμένη και ο κόσμος διαμαρτύρεται λόγω των υπέρογκων τιμολογίων στο ρεύμα και τον αυξημένων απαιτήσεων της περιόδου.

Σημειώνεται ότι τα σούπερ μάρκετ σήμερα μόλις ξεκίνησαν τις προσφορές και οι πολίτες περιμένουν να κάνουν τις αγορές τους από εκεί. Ωστόσο την επόμενη εβδομάδα οι τιμές θα αυξηθούν παραπάνω και στα σούπερ μάρκετ όπου πωλούνται κυρίως εισαγόμενα κρέατα τα οποία φέτος είναι εξίσου ακριβά με τα ντόπια λόγω του μεταφορικού κόστους.

«Η κίνηση είναι μικρή για ούτως ή άλλως οι καταναλωτές περιμένουν τις προσφορές τον σούπερ μάρκετ, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο», δηλώνει στα Dnews, ο κρεοπώλης Δημήτρης Αλούπης και συνεχίζει: «δυσκολευόμαστε όλοι λόγω των υπερβολικών αυξήσεων, ωστόσο παρότι σε σχέση με πέρσι το κρέας έχει αυξηθεί δυο ευρώ στο κιλό, πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα πάμε καλύτερα».

{https://www.youtube.com/watch?v=u_255VR-wNI}

{https://www.youtube.com/watch?v=SprRPTxcg2k}

«Πως θα τα βγάλω πέρα με 600 ευρώ το μήνα σύνταξη και με το ρεύμα στα ύψη αναρωτιέται ένας συνταξιούχος», ο οποίος πήγε σήμερα στην αγορά για να κοιτάξει τις τιμές, ενώ ένας άλλος εκφράζει ευθέως την αγανάκτηση του στην κάμερα, λέγοντας «να στείλουμε τον λογαριασμό στον Μητσοτάκη, θα μας δώσει λεφτά τώρα να πληρωθούμε», εννοώντας τα επιδόματα.

{https://www.youtube.com/watch?v=u15MNOhS-dA}

Οι τιμές των προϊόντων στην αγορά σήμερα

Το κιλό το ντόπιο αρνί Α΄ ποιότητας πωλείται προς 13 με 14 ευρώ στη Βαρβάκειο, το ντόπιο κατσίκι 14 με 15 ευρώ, οι χοιρινές μπριζόλες 5,5 ευρώ και το χοιρινό χωρίς κόκκαλο για κατσαρόλα στα 5 ευρώ.

arni pasxa2 1

Για κοκορέτσι, κοντοσούβλι, σπληνάντερο και μαγειρίτσα, τα εντεράκια πωλούνται 6 ευρώ το κιλό, η φρέσκια αρνίσια συκωταριά από 8,5 ευρώ έως 12,5 ευρώ, το μοσχαρίσιο συκώτι στα 6 ευρώ, το κοτόπουλο παραμένει ακόμη στα 3,30 - 3,50 ευρώ και τα χωριάτικα λουκάνικα 6,5-8 ευρώ.   

Όσον αφορά στα αυγά, η 30άδα τιμάται στα 4 ευρώ και στα 9-11 ευρώ τα βαμμένα με το πασχαλινό τσουρέκι να κινείται προς τα 15 ευρώ.

arni pasxa3 1

Στα τυριά, η φέτα από 8 ευρώ πωλείται πλέον 9,5 ευρώ το κιλό, γραβιέρα και κασέρι από 11,90 ευρώ στα 13 ευρώ το κιλό, το γιαούρτι από 3,50 στα 3,90 με 4 ευρώ και το βούτυρο γάλακτος από 12 ευρώ  στα 13 ευρώ. Σημειώνεται ότι η τιμή του γάλακτος έχει αυξηθεί κατά 20 λεπτά το λίτρο σε διάστημα λίγων ημέρων.

Τέλος στη μαναβική (ντομάτες, μαρούλια ,πατάτες, μυρωδικά, χόρτα, ζαρζαβατικά κτλ) τα κόστη παραμένουν συγκρατημένα.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IZHAWr1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη