Οικονόμου: Τι θα έλεγαν οι επικριτές αν στη θέση του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο ήταν ο Ερντογάν

eurokinissi

«Μίζερη αμήχανη και μικρόψυχη» χαρακτήρισε την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για «μίζερη», «αμήχανη» και «μικρόψυχη» αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας παράλληλα πως αυτή «δείχνει και το μέγεθος της εθνικής επιτυχίας».

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ακόμα πως η επιτυχία αυτή είναι παράλληλα «Απάντηση στην αντίδραση των μικροπολιτευτικών θα μπορούσε να αντιπαραθέσει κανείς τον θυμό που βγάζει ο τουρκικός τύπος. Καλούμε όσους αντιδρούν να μας πουν πως θα αξιολογούσαν αν βρισκόταν στη θέση του Μητσοτάκη ο Ερντογάν. Τι θα έλεγαν αν μιλούσε εκείνος καταχειροκροτούμενος στο Κογκρέσο για το Αιγαίο και την Κύπρο. Είναι αυτονόητο και αυταπόδεικτο το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού. Η Ελλάδα βασίζει τις σχέσεις της στο Διεθνές Δίκαιο. Βαθιά προσηλωμένη στις αρχές του Δικαίου».

Σχετικά με τις αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, ο Γιάννης Οικονόμου αρκέστηκε να σχολιάσει πως «Αντιδράσεις σαν κι αυτές που περιγράψατε είναι ανάξιες σχολιασμού. Είναι τόσο μεγάλο γεγονός που μιλά από μόνο του», ενώ σχετικά με το αν πρόκειται να ενημερώσει τα υπόλοιπα κόμματα για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, τόνισε «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πάντοτε ανοιχτός σε ενημέρωση πολιτκκών και κομμάτων».

Για τη στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στην Τουρκία, κατά την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε: «Ήταν από την αρχή βασική μας θέση ότι η Ελλάδα δεν θα πάει σαν το μαθητή που θα παραπονεθεί στο δάσκαλο γιατί τον ένοχλεί ο διπλανός του. Έχουμε επανέλθει δυναμικά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Αυτού του είδους οι θέσεις που βάζουν εμπόδια στη διεύρυνση της συμμαχίας δεν είναι μια θέση που την ακούν ευχάριστα οι σύμμαχοί μας. Συνολικά η τουρκική ηγεσία βρίσκεται σε τροχιά αμηχανίας και όχι σε ευχάριστη θέση μετά το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού».

Σχετικά με την αναφορά του πρωθυπουργού στα γλυπτά του Παρθενώνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε. «Πολύ θετικό που συντηρείται η συζήτηση για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της UNESCO θα υπάρξουν ανακοινώσεις από Μενδώνη».

Ερωτώμενος σχετικά με την πρωτιά της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές και την πτώση της ΔΑΠ από την πρώτη θέση μετά από 34 χρόνια, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Με βάση τα στοιχεία που έχουμε εμείς και προκύπτουν από τις εφορευτικές η κατάσταση δεν είναι καθόλου έτσι. Η ΔΑΠ είναι πρώτη, ο τρόπος που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα κάποιοι δεν βοηθάει. Οι φοιτητικές παρατάξεις δεν έχουν καταφέρει εδώ και δεκαετίες να συγκροτήσουν ΕΦΕΕ».

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΚΟΓΚΡΕΣΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ti8vyqz
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη