Έρχεται έξτρα «επίδομα ρεύματος»: Κλείστε το κλιματιστικό και πάρτε μπόνους

Έρχεται έξτρα «επίδομα ρεύματος»: Κλείστε το κλιματιστικό και πάρτε μπόνους

Κυβερνητικό σχέδιο για μπόνους και επιδοτήσεις ρεύματος για νοικοκυριά και φορείς του δημοσίου που θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας τους θερινούς μήνες. Στις 10.00 τα αποκαλυπτήρια.

Το καλοκαίρι έφτασε και μαζί του οι υψηλές θερμοκρασίες που έχουνς σαν αποτέλεσμα τη χρήση κλιματιστικών σε νοικοκυριά, φορείς και υπηρεσίες κατανάλωση που η Κυβέρνηση επιθυμεί να μειώσει

Στις 10.00 το πρωί ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και η γενική γραμματέας Ενέργειας κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου θα κάνουν ανακοινώσεις στο πλαίσιο της «επιχείρησης θερμοστάτης» που προβλέπει μεγαλύτερο επίδομα ρεύματος και για τα νοικοκυριά.

Οι ανακοινώσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπουν την ενεργοποίηση της «επιχείρησης θερμοστάτης» που προβλέπει μπόνους για τα νοικοκυριά που θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας αλλά και συστάσεις για χρήση κλιματιστικών στους 26-27 βαθμούς Κελσίου σε φορείς.

Συγκεκριμένα για τους μεν φορείς του Δημοσίου θα προβλέπεται αύξηση κονδυλίων ενώ για τα νοικοκυριά θα προβλέπεται αυξημένη επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αν διαπιστωθεί ότι συμβάλουν στην επιχείρηση «θερμοστάτης», στη μείωση, δηλαδή, της κατανάλωσης ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που θα ανακοινωθεί προβλέπει:

  • Περιορισμό στις καταναλώσεις οδικού φωτισμού και παρεμβάσεις για αντικατάσταση λαμπτήρων με σύγχρονους ενεργειακά αποδοτικούς
  • Υποχρεωτικό σβήσιμο των φώτων μετά το τέλος κάθε εργασίας όπου αυτό δεν είναι απαραίτητο
  • Ποινές για όσους παραβιάζουν τις κυβερνητικές αποφάσεις

Η εξοικονόμηση ενέργειας στην ουσία θα προκύπτει μετά τον έλεγχο των λογαριασμών ρεύματος και από εκεί θα διαπιστώνεται αν υπάρχει μείωση της κατανάλωσης σε νοικοκυριά αλλά και Δημόσιο.

Δηλαδή θα γίνεται σύγκριση των λογαριασμών του 2021 σε ένα ίδιο διάστημα. Δηλαδή, για παράδειγμα σύγκριση του διμήνου Ιουλίου-Αυγούστου 2021 με τον Ιούλιο-Αύγουστο 2022.

#ΕΠΙΔΟΜΑ_ΡΕΥΜΑΤΟΣ #ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ #POWER_PASS #ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ #ΜΠΟΝΟΥΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/8czEQdP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη