Ο ΕΝΦΙΑ «ξεκλειδώνει» το fuel pass και το επίδομα βενζίνης

Ο ΕΝΦΙΑ «ξεκλειδώνει» το fuel pass και το επίδομα βενζίνης

Σημαντική υπέρβαση των φορολογικών εσόδων του προϋπολογισμού, με βάση τον στόχο παρατηρείται για το 5μηνο του 2022 (Ιανουάριος - Μάιος), σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Η υπέρβαση των εσόδων ανοίγει την πόρτα στο fuel pass και το επίδομα βενζίνης.

Πιο συγκεκριμένα, για το 5μηνο η υπέρβαση ανέρχεται σε 2,9 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τον Μάιο ανέρχεται σε 1,162 δισ. ευρώ. Σχολιάζοντας την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο Θ. Σκυλακάκης τόνισε: «Η θετική πορεία των φορολογικών εσόδων συνεχίζεται παρά τις αντιξοότητες. Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 4,640 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,162 δισ. ευρώ ή 33,4% έναντι του στόχου, λόγω κυρίως της είσπραξης της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της καλύτερης απόδοσης στην είσπραξη των λοιπών φόρων».

Ο ΕΝΦΙΑ ξεκλειδώνει το fuel pass

Από τον Ιούλιο θα εφαρμοστούν οι νέες παρεμβάσεις στα καύσιμα, με επίδομα βενζίνης, επίδομα πετρελαίου (fuel pass) και θα έχουν ορίζοντα τριμήνου, τόνισε ο υπουργός Οικονομικός Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεν αποκάλυψε περισσότερα σχετικά με το ύψος των νέων παρεμβάσεων αλλά και τον τρόπο που θα χορηγηθούν, παραπέμποντας στη συνάντηση που θα έχει την επόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό.

Στο ερώτημα εάν θα πρόκειται για «γενναία» παρέμβαση απάντησε ότι είναι σχετικό καθώς για το οικονομικό επιτελείο μπορεί να είναι γενναία αλλά και για τον πολίτη ψίχουλα.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι οι έως τώρα παρεμβάσεις της κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά γενναίες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σχετικά με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πρώτη αίσθηση που υπάρχει είναι πως τον Μάιο τα έσοδα θα είναι αυξημένα σε σχέση με τους στόχους κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ.

Πάνω από τα μισά έσοδα προέρχονται από τον ΕΝΦΙΑ, καθώς αρκετοί επέλεξαν να τον πληρώσουν εφάπαξ μετά τη σημαντική μείωση και συνεπώς πρόκειται για έσοδα που το οικονομικό επιτελείο ανέμενε σε επόμενους μήνες.

#ΕΝΦΙΑ #FUEL_PASS


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mQAHEV2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη