Μάχη του Βατερλώ: Ιστορικοί λένε ότι οι σκελετοί των 20.000 νεκρών χρησιμοποιήθηκαν για παραγωγή... ζάχαρης

Μάχη του Βατερλώ: Ιστορικοί λένε ότι οι σκελετοί των 20.000 νεκρών χρησιμοποιήθηκαν για παραγωγή... ζάχαρης

Μια πρόσφατη έρευνα που φέρνει στο φως η Daily Mail, απαντά στο ερώτημα τι συνέβη με τους νεκρούς μαχητές στο Βατερλώ. 

Το μυστήριο κρατάει ολόκληρες δεκαετίες. Η θρυλική μάχη στο Βατερλώ κόστισε τη ζωή σε περίπου 20.000 άνδρες, όμως στο σημείο έχουν βρεθεί μόνο δύο σκελετοί. Έχουν περάσει περισσότερα από 200 χρόνια από όταν ο Δούκας του Ουέλινγκτον κατατρόπωσε τον Ναπολέοντα το 1815. Η ανατρεπτική έρευνα που έρχεται στο φως σχετικά με το τι απέγιναν οι χιλιάδες νεκροί της μάχης.

Σύμφωνα με ιστορικούς, που βάσισαν τις έρευνές τους σε δεκάδες γραπτές μαρτυρίες της εποχής, η λεηλασία των τάφων των μαχητών και η συστηματική αρπαγή των σκελετών ξεκίνησε λιγότερο από 20 χρόνια μετά το τέλος της μάχης, το 1834 με σκοπό τη χρήση των οστών στην τότε ακμάζουσα ζαχαροβιομηχανία του Βελγίου.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς τα οστά των πεσόντων στο πεδίο της μάχης «αλέστηκαν» και χρησιμοποιήθηκαν σαν φίλτρα για την επεξεργασία των ζαχαρότευτλων και την παραγωγή της λευκής ζάχαρης.

Ένας Γάλλος ταξιδιώτης που επισκέφθηκε το Βατερλώ το 1830, ανέφερε στο γραπτό του ότι «η πιο σημαντική ανάμνηση στη σύγχρονη ιστορία διαμελίστηκε για χάρη της... ζάχαρης».

 

#ΣΚΕΛΕΤΟΣ #ΖΑΧΑΡΗ #ΜΑΧΗ #ΝΕΚΡΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/B2hoEC7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη