-->

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας - Βίντεο με αστυνομικό που χτυπάει 11χρονο παιδί

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας - Βίντεο με αστυνομικό που χτυπάει 11χρονο παιδί

Καταγγελία από την «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό» με βίντεο που εμφανίζει αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπά 11χρονο παιδί στο Μενίδι. Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ – εντολή για ΕΔΕ.

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ κατεγράφεται σε βίντεο να χτυπά ένα 11χρονο παιδί στο Μενίδι και η καταγγελία ήρθε από την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό. Άμεση η αντίδραση από την ΕΛΑΣ καθώς με απόφαση του Αρχηγείου όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τίθενται σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρους τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δοθεί εντολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του παιδιού και να παράσχει οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη είναι αναγκαία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.



via Ειδησεις https://ift.tt/2NZvOF6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->