Λαμία: Νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης ο Νίκος Ορφανός

Με απόφαση του Δ.Σ., σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, αποφασίστηκε να προσληφθεί ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, ο Νίκος Ορφανός.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι υποψήφιοι για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, κατατάχτηκαν με την εξής σειρά :

Νίκος Ορφανός

1ος

Κωνσταντίνος Κυριακού

2ος

Νίκος Διαμαντής

3ος

Δημήτρης Μυλωνάς

4ος

Νικολέτα Βλαβιανού

5η

Ο Δήμαρχος Λαμιέων και Πρόεδρος του Δ.Σ. του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, δήλωσε σχετικά :

«….. Η επιλογή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή από το Δ.Σ. σηματοδοτεί  και την νέα εποχή ενός ιστορικού θεσμού για την πόλη μας, του Δημοτικού Περιφερειακού μας Θεάτρου Ρούμελης, ενός θεσμού, που έχει συμβάλλει με μοναδικό τρόπο  μέχρι σήμερα στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας της Λαμίας, αφήνοντας αντίστοιχο στίγμα στον πολιτιστικό χάρτη ολόκληρης της χώρας μας.

Το γεγονός ότι στο σύνολο της ξεκάθαρης και ανοιχτής διαδικασία, συμμετείχαν εξαιρετικοί υποψήφιοι, πιστοποιεί ακριβώς την εμπιστοσύνη του καλλιτεχνικού χώρου, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης.

Η επιλογή μας στο πρόσωπο του Νίκου Ορφανού, ως νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης σε καμία περίπτωση δε μειώνει  κανέναν άλλον από τους συμμετέχοντες, αλλά συγκλίνει και ταυτίζεται με  το περίγραμμα της επόμενης περιόδου για το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη με καλλιτεχνική πορεία τριών δεκαετιών στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με υψηλού επιπέδου εμπειρία και κατάρτιση, ενός ανθρώπου με καταγωγή από την πόλη μας, που γνωρίζει και αγαπάει τη Λαμία και το Θέατρό της. Η στρατηγική του πρόταση για την νέα πορεία  του Θεάτρου μας, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ΔΗΠΕΘΕ, με έμφαση στην παραγωγή πολιτισμού εδώ στον τόπο μας και τη συμβολή του στην πολιτιστική ανάταση της Λαμίας.

Πιστεύω ότι η νέα δυναμική συνέχεια του Θεάτρου μας, με το Νίκο Ορφανό στο τιμόνι του, θα καταστεί αντάξια του παρελθόντος του και θα σηματοδοτήσει έναν Θεατρικό οργανισμό σύγχρονο, με το βλέμμα στους θεατές της πόλης, της περιφέρειας, τους νέους, τις ντόπιες καλλιτεχνικές δυνάμεις, έναν οργανισμό που θα αποτελέσει πρότυπο για το θεσμό και τον πολιτισμό της χώρας.

Θέλω να ευχαριστήσω  το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους σε ολόκληρη τη διαδικασία, μέσα από την οποία χρωματίστηκε αυτή καθαυτή η ανησυχία όλων μας για την επόμενη μέρα του Δημοτικού μας Θεάτρου, για τη σχέση που διαμορφώνεται μεταξύ του θεάτρου και της κοινωνίας, μεταξύ του θεάτρου και του Δήμου μας, μεταξύ του θεάτρου και των πολιτισμικών φορέων, είτε δημοτικών είτε σε επίπεδο κοινωνίας.

Ας σταθούμε δίπλα στο νέο Διευθυντή του Περιφερειακού μας Θεάτρου, ας αγκαλιάσουμε τη νέα προσπάθεια που ξεκινάει σήμερα, ας ξανακάνουμε το Θέατρό μας, κομμάτι της ζωής μας.

Εύχομαι στο Νίκο Ορφανό καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα……»

ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στον Κορυδαλλό Αττικής το 1969. Μεγάλωσε στο Ρέντη και κατάγεται από τη μητέρα του από τον Άγιο Δημήτριο Ευρυτανίας και τη Λαμία και από τον πατέρα του από την Κρήτη.

Aπόφοιτος της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης (1992) και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (τομέας παιδαγωγικής - ψυχολογίας-1995). Το 2021 ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στον τομέα Διοίκησης Πολιτιστικών Μονάδων (cultural management).

Εργάστηκε ως υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας της Θεραπευτικής Κοινότητας Νόστος, στη Σαλαμίνα, 2004-2006, όπου σκηνοθέτησε παραστάσεις με τα μέλη και το σύλλογο γονέων. Έχει σκηνοθετήσει τους «Όρνιθες» με το 10ο Γυμνάσιο Πειραιά, παράσταση που έλαβε μέρος και στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Θεατρικούς αγώνες, 2003.

Υπήρξε καθηγητής υποκριτικής τη διετία 2008 - 2010 στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου στον Πειραιά.

Ως ηθοποιός εργάζεται από το 1989, σε πληθώρα παραστάσεων με το Θέατρο Τέχνης, στα φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, σε περιοδείες σε Ελλάδα & εξωτερικό, καθώς και με τα ΔηΠεΘε Ρούμελης, Λάρισας, Κοζάνης, Καλαμάτας και Βόλου. Επίσης με θιάσους της Αθήνας, σε ένα σύνολο άνω των 40 παραστάσεων.

Επιπρόσθετα έχει στο ενεργητικό του 8 σκηνοθεσίες, σε παραστάσεις στην Αθήνα και σε περιοδεία στην Ελλάδα, με δική του οργάνωση παραγωγής και περιοδειών.

Έχει εμφανιστεί σε δέκα κινηματογραφικές ταινίες και σε είκοσι τηλεοπτικές σειρές.

Είναι ιδρυτής και υπεύθυνος παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού σχεδιασμού εκπαιδευτικών εργαστηρίων της Αστικής μη κερδοσκοπικής καλλιτεχνικής εταιρείας με την επωνυμία StoryPlay -με αντικείμενο την οργάνωση & διεξαγωγή εκπαιδευτικών εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά & εφήβους, καθώς και θεατρικές παραγωγές.

Μέχρι τώρα  η Storyplay έχει διεξάγει 7 πολυήμερα camp δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και ισάριθμες θεματικές εκδηλώσεις για παιδιά, με επίκεντρο τις τέχνες, για μεγάλες ελληνικές εταιρείες και το Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής στην Αθήνα.

Είναι ιδρυτικό μέλος του σωματείου «Διάζωμα» για την αναστήλωση και επαναλειτουργία όλων των αρχαίων ελληνικών θεάτρων.

‘Εχει αρθρογραφήσει στα σάιτ protagon.gr, themachine.gr, rockyourlife.gr, liberal.gr.

Υπηρέτησε τις γειτονιές που μεγάλωσε ως βουλευτής της Β περιφέρειας Πειραιά, για επτά μήνες, από Ιανουάριο μέχρι Σεπτέμβριο του 2015.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο/επικοινωνιολόγο Αντιγόνη Παφίλη και έχουν ένα γιο.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη