-->

Θ. Παφίλης από Λαμία: Ξεσηκωμός για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ στη Λαμία το απόγευμα της Παρασκευής, ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Ομιλητής ήταν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου για να οργανωθεί η πάλη συνολικά απέναντι στην αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση και να προετοιμαστεί μαχητική, απεργιακή απάντηση στις 3 Ιούνη, κόντρα στο αντεργατικό έκτρωμα.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή και στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε εργασιακούς χώρους, τονίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας, αξιοποιώντας και την πείρα που υπάρχει στους εργαζόμενους του νομού από τον πολύμηνο αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.

Ο Θανάσης Παφίλης τόνισε επίσης ότι οι αντεργατικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση πατάνε πάνω στους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποτελούν πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση των χρημάτων του «Ταμείου Ανάπτυξης» που θα δοθούν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στον αγώνα για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου και την ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνει ο λαός.




Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->