-->

Ανασχηματισμός: Ο Αποστολάκης δεν είναι ο μόνος, πότε είχαμε ξανά ακύρωση υπουργοποίησης στο 90'

Ανασχηματισμός: Ο Αποστολάκης δεν είναι ο μόνος, πότε είχαμε ξανά ακύρωση υπουργοποίησης στο 90'

Παρόμοιο συμβάν μη αποδοχής υπουργοποίησης και ακύρωσης στο παρα πέντε ξαναείχαμε το 2021 επι Σαμαρά με τον Βασίλη Ράπανο και τον Γιάννη Στουρνάρα να αναλαμβάνει τελικά τα ηνία.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό σήμερα ότι δεν αποδέχεται την πρόταση για να αναλάβει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας «υπό αυτές τις συνθήκες» καθώς είχε τεθεί ως προϋποθέση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε ακύρωση υπουργοποίησης στο παρα πέντε.

Τελευταία φορά είχε συμβεί το 2012, όταν ο Βασίλης Ράπανος -που επρόκειτο να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά-παραιτήθηκε για λόγους υγείας.

Σε επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Ράπανος επικαλούνταν λόγους υγείας, που, όπως ανέφερε, δεν του επέτρεπαν να ασκήσει «με πληρότητα και επάρκεια» τα καθήκοντά του.

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υπουργού Οικονομικών, πρόταση που είχε τη συναίνεση και των προέδρων των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή σας.
Στην πρότασή σας απάντησα θετικά με πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομίας μας και της ευθύνης που αναλάμβανα» έγραφε συγκεκριμένα ο Βασίλης Ράπανος.

Έτσι, τα ηνία του Υπουργείου Οικονομικών είχε αναλάβει τελικά ο Γιάννης Στουρνάρας, με απόφαση του τότε πρωθυπουργού.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2Ycr86O
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->