Εισαγγελική παρέμβαση για τα βίαια επεισόδια στο ΕΠΑΛ ζήτησε η Κεραμέως, 2 τραυματίες και 3 συλλήψεις ο απολογισμός

Εισαγγελική παρέμβαση για τα βίαια επεισόδια στο ΕΠΑΛ ζήτησε η Κεραμέως, 2 τραυματίες και 3 συλλήψεις ο απολογισμός

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης έφεραν τα νέα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σήμερα, Τετάρτη - Δύο τραυματίες και 3 συλλήψεις ο απολογισμός

Mε αναφορά της προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ζήτησε την παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, πως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, καταδίκασε νωρίτερα τα επεισόδια στη Σταυρούπολη, σημειώνοντας, μεταξύ αλλων, πως «τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν ένα σχολείο σε ορμητήριο».

Εδώ και δύο μέρες, με την κάλυψη της Χρυσής Αυγής, νεοναζί έχουν μετατρέψει Λύκειο στη Σταυρούπολη σε πεδίο μάχης. Σήμερα ανενόχλητοι κατάφεραν να εκτοξεύουν ακόμα και μολότοφ εναντίον της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, υπό τα αδιάφορα βλέμματα διμοιρίας των ΜΑΤ. Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ.
Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας. Η αναβάθμιση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και η ανοχή ακόμα και της δημοσιοποίησης ονομάτων νηπίων, με μεταναστευτική καταγωγή από βουλευτή της, δίνει χώρο στους νεοναζί και ανοίγει το δρόμο για πιο επιθετικές ενέργειες από τη μεριά τους. Τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη απλά παρακολουθούν τους νεοναζί να μετατρέπουν ένα σχολείο σε ορμητήριο.
Η κοινωνία θα παλέψει και θα νικήσει ξανά τους νεοναζί, ούτε βήμα πίσω!

Μολότοφ, πέτρες, ξύλο και χημικά στη Σταυρούπολη

Δύο ελαφρά τραυματίες - παιδιά 15 και 17 ετών - αλλά και πέντε προσαγωγές, με τις τρεις να μετατρέπονται σε συλλήψεις, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν  νωρίτερα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. 

Για δεύτερη ημέρα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στον χώρο έξω από τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου κουκουλοφόροι μέσα από το προαύλιο του σχολείου προέβησαν σε διαδοχικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και άλλα αντικείμενα εις βάρος όμαδας φοιτητών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το σχολείο.

Σύμφωνα με το GrTimes, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο επενέβησαν νωρίτερα, κάνοντας χρήση χημικών, σε αντίθεση με χθες, οπότε και διατήρησαν κατά βάση τον ρόλο του παρατηρητή.

Η επέμβαση της ΕΛΑΣ οδήγησε τα άτομα που προκάλεσαν την επίθεση πίσω στο εσωτερικό του σχολείου, από όπου κατά διαστήματα κάνουν ρίψεις αντικειμένων.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3F1DYWd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη