ΛΑΜΙΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ


Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την καθαρά Δευτέρα. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα
Dikaiologitika Newsroom

Η συγκεκριμένα ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές-υποχρεωτικές αργίες, επομένως είναι εργάσιμη, και είναι προσωπική απόφαση του κάθε εμπόρου-επιχειρηματία, εάν θα λειτουργήσει το κατάστημά του ή όχι.

Δεδομένου του χαρακτήρα της ημέρας, αναφέρει η ΕΣΕΕ, ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους υπαλλήλους τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν, η Καθαρά Δευτέρα είχε οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ρυθμίσεις, όπως π.χ. με Υπουργική Απόφαση ή Προεδρικό Διάταγμα (τοπική εορτή), τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κλπ.

Στις περιπτώσεις αυτές -και μόνο τότε- οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο, καθώς η ημέρα προσλαμβάνει τον χαρακτήρα της υποχρεωτικής αργίας και η απασχόληση σε αυτήν το ίδιο.

www.dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη