2Ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ 19/04/2016


       Ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών, ο Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες» και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας «Ηρακλής» διοργανώνουν το 2ο Συμπόσιο Ελληνο-Αραβικής Αστρονομίας την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 και ώρα 18:00.

       Μετά το 1ο Συμπόσιο Ελληνο-Αραβικής Αστρονομίας που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2012 και την πρόσφατη εγκατάσταση του πανίσχυρου τηλεσκοπίου στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης, μετατρέποντας την ήδη υπάρχουσα δομή του, σε ένα μοναδικό για την Ελλάδα κέντρο αστρονομίας (Αστεροσχολείο-Πλανητάριο-Αστεροσκοπείο), την Τρίτη διοργανώνεται το 2ο Συμπόσιο.

      Κατά τη διάρκειά του, καταξιωμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα αστρονομικού ενδιαφέροντος, ενώ στον υπαίθριο χώρο του Αστεροσχολείου θα έχουν την δυνατότητα παρατήρησης του ουράνιου θόλου από φορητά τηλεσκόπια.

       Το συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Πρόγραμμα
18:00 Προσέλευση - Εγγραφές
18:30 Προλογίζουν :
Οδυσσέας Κοντογεώργος, Γ. Γ. Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας «Ηρακλής»
Μαρία Λαϊνά, Πρόεδρος Εκπολιτιστικού - Επιμορφωτικού Συλλόγου Υπαταίων «Οι Αινιάνες»
Χαιρετίζουν :
Νίκος Σταυρογιάννης, Δήμαρχος Λαμιέων
Ευθύμιος Καραΐσκος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας
Dr. Huseein Marie Mahmoud, Μορφωτικός Ακόλουθος Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου
Συντονίζει : ο Δρ. Θανάσης Κοντογεώργος, Φυσικός, Αντιπρόεδρος ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας
Ομιλητές :
19:15 Δρ. Στράτος Θεοδοσίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Αν. Καθηγητής Αστροφυσικής - Αστρονομίας και Μηχανικής ΕΚΠΑ, με θέμα «Αρχαία Αιγυπτιακή Αστρονομία»
19:35 Dr. Omar Fikry, Διευθυντής του Πλανηταρίου της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας, με θέμα: «Enlightened Mind: Model For The Role of Arabs in Astronomy (presentation of two documentaries produced by Bibliotheca Alexandrina+)»
19:55 Δρ. Παναγιώτης Ιακωβής, MD,PHD,FESC Στρατιωτικός Ιατρός - Καρδιολόγος, Δρ. Τμήματος Φιλοσοφίας της Επιστήμης ΕΚΠΑ, μέλος ΣΕΑΦ, με θέμα
«Φυσική φιλοσοφία του Κλαύδιου Πτολεμαίου»
20:20 Διονύσης Κωνσταντίνου, Φυσικός, πρώην Υπεύθυνος ΕΚΦΕ, μέλος ΣΕΑΦ,
με θέμα «Από την γεωκεντρική στην ηλιοκεντρική αντίληψη και οι σημερινές θεωρίες»
20:40 Συζήτηση
21:00 Συμπεράσματα - Κλείσιμο Εργασιών Συμποσίου

www.lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη