ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Λαμιέων αισθάνεται την ανάγκη να δημοσιοποιήσει και να διαμαρτυρηθεί για δύο σοβαρά περιστατικά που συνέβησαν τελευταία, σε βάρος μελών του και να καταγγείλει τακτικές που οδηγούν σε προσβλητικές συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλουμε επεισόδιο στο χώρο του Δημαρχείου στο οποίο ο Προϊστάμενος Δνσης Οικ. Υπηρεσιών καταφέρθηκε σε βάρος συνδικαλίστριας υπαλλήλου την ώρα που εκείνη επικοινωνούσε τηλεφωνικά και υπηρεσιακά με Αντιδήμαρχο και είχε ως αποτέλεσμα την με λόγια και έργα προσβολή της και την μεταφορά της ημιλιπόθυμη στο ΓΝΛ. Τονίζουμε μάλιστα ότι ενώ ο Γ.Γ. του Δήμου έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και έσπευσε να βοηθήσει στην μεταφορά της, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών παρέμεινε παγερά και εξοργιστικά αδιάφορος.

Λίγες μέρες μετά ο ίδιος Προϊστάμενος αρνήθηκε αίτημα άλλου συνδικαλιστή υπαλλήλου για παροχή σημειώματος ωριαίας εξόδου, προκειμένου να διευθετηθεί σοβαρότατη οικογενειακή υποχρέωση αντιμετώπισης προβλήματος υγείας.

Τα παραπάνω περιστατικά που δεν είναι μεμονωμένα, έρχονται σε μία περίοδο άστοχων μετακινήσεων προσωπικού και υποτιμητικών υποβιβασμών έμπειρων υπαλλήλων (με ανάρτηση τους χωρίς να είναι υποχρεωτικό στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για παραδειγματισμό ;;), με παράλληλη εύνοια σε «λίγους» και οδηγούν στην αποδυνάμωση των Διοικητικών Υπηρεσιών και όχι μόνο και στην αδικαιολόγητη γιγάντωση των Οικονομικών Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία νευραλγικών υπηρεσιών του Δήμου με άμεσο αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Γι αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα και δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο την αξιοπρέπεια και το δικαίωμά μας στο σεβασμό της προσωπικότητας, της εργασίας και της προσφοράς μας στο Δήμο και το δημότη.

Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χριστίνα Καναπίτσα                  Αθανάσιος Παπαϊωάννου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη