«ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 15/03/2017


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου» της Δήμητρας Στάικου σε σκηνοθεσία Τάκη Παρασκευόπουλου, τη Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 21.00, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε μια στάση λεωφορείου

         Όλο το έργο διαδραματίζεται σε μια στάση λεωφορείου, όπου κάθεται μια ηλικιωμένη γυναίκα με περίεργη όψη, τα ρούχα της δείχνουν αλλόκοτα, κρατά μια βαλίτσα. Φορά ακουστικά από τα οποία ακούγεται το “passenger” του Iggy Pop κι εκείνη κουνιέται στο ρυθμό του. Σε λίγο πλησιάζει μία νεότερη γυναίκα που κάθεται κοντά της λαχανιασμένη και ανακουφισμένη που τη βρήκε.  Η ηλικιωμένη θέλει να αποδράσει από το σπίτι τους -που της μοιάζει με νεκρά φύση- αποτολμώντας την αναζήτηση της ελευθερίας και της νεανικής φρεσκάδας.

Η Μάνα, η Κόρη, ένας αστυνομικός, ένας παπάς και μια νεαρή, είναι τα πρόσωπα του έργου «Το φαινόμενο του θερμοκηπίου».

Από το συγγραφικό σημείωμα

«… Τρεις γυναίκες: Μάνα, κόρη, εγγονή, αλλά ίσως αυτό να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί θα λειτουργούσαν έτσι ακόμη και αν δεν είχαν δεσμό αίματος. Τα πρόσωπα του έργου είναι οποιοσδήποτε θα μπορούσαμε να συναντήσουμε σε μια στάση λεωφορείου, να αναχωρεί.  Στις γυναίκες αυτές βλέπουμε πρόσωπα που σαρκάζουν την εξουσία, τους θεσμούς της, τη θρησκεία και την κοινωνική ευνομία. Χάνουν και βρίσκουν τον εαυτό τους, πότε δρώντας λογικά πότε παράλογα, αλλά πάντα με χιούμορ.  Γιατί η κατάρα του homo normalis, του φυσιολογικού κοινωνικά ανθρώπου, είναι από τις πιο δύσκολες επιταγές…».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Τάκης Παρασκευόπουλος

Σκηνικά: Ηλίας Γαβριήλ

Κοστούμια: Μαρίνα Μπασέτα

Φωτογραφία: Ευάγγελος Καραλής

Sound design: Αλέξανδρος Πετράτος

 Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Τζαγκαράκη, Βίκυ Κουκουτσίδη,  Δήμητρα Στάικου

 Τιμή εισιτηρίου γενική είσοδος 10€.

Τα έσοδα θα διατεθούν για Φιλανθρωπικό σκοπό.

 Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22310 33325 ημέρες και ώρες γραφείου.

lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη