ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΑΡΑΒΑ) ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Σ. ΛΑΜΙΑΣ 19/03/2017


Η πιο κλασική ανάβαση στην Καράβα είναι η διαδρομή από τον αυχένα του Αγίου Νικολάου. Από τον αυχένα Αγίου Νικολάου περνά ο δρόμος από το Μουζάκι προς Βλάση και Παναγία Σπηλιά, από τον οποίο ξεκινά δασικός δρόμος (φτάνοντας στα δεξιά μας).

Ο δρόμος αυτός κινείτε παράλληλα με την ανατολική ράχη του βουνού και κατευθύνετε προς τον Τύμπανο, τραβερσάροντας τις κορυφές της Καράβας.

Αρχικά ακολουθούμε το δρόμο για περίπου 2,5 χλμ ως το σημείο όπου ξεκινά το μονοπάτι για την κορυφή. Το μονοπάτι τραβερσάρει την ανατολική πλευρά της κορυφής Κουλκουτσάρι.

Έπειτα το μονοπάτι κινείτε μέσα σε μια ανοιχτή ρεματιά και φτάνει στο οροπέδιο μεταξύ Κουλκουτσάρι και Καράβας, όπου υπάρχει μια λίμνη με την ονομασία Λούτσα σε υψόμετρο 1900μ.

Από την Λούτσα και μετά δεν υπάρχει ξεκάθαρο μονοπάτι αλλά η διαδρομή είναι εύκολη αλλά αρκετά ανηφορική ακολουθώντας την βόρεια ράχη του βουνού μέχρι την κορυφή της Καράβας στα 2184μ.

www.facebook.com/events/234576423682034

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη