ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ (ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ) 7/05/2017


Η μάχη των Θερμοπυλών είναι ίσως η πιο γνωστή της ιστορίας. Το θάρρος και η μαχητικότητα των Σπαρτιατών δεν ήταν δυνατό να καμφθούν παρά μόνο με προδοσία. Ο Εφιάλτης πέρασε τους στρατιώτες του Ξέρξη μέσα από το μονοπάτι που ονομαζόταν «Ανόπαια Ατραπός» για να κυκλώσουν το Λεωνίδα. Αυτό το μονοπάτι θα περπατήσουμε αφού πρώτα προηγηθεί ξενάγηση στο χώρο της μάχης και επίσκεψη στο άγαλμα του Λεωνίδα. Προαιρετικά μπορεί να γίνει και επίσκεψη στο μουσείο Θερμοπυλών.

Το μονοπάτι είναι ελατοσκέπαστο. Μόνο το πρώτο τμήμα του είναι ανηφορικό. Διέρχεται από εξαιρετικά ξέφωτα με θέα το Μαλιακό Κόλπο, την Εύβοια και άλλα βουνά της περιοχής. Τα 2/3 της διαδρομής είναι κατηφορικά και τερματίζει στις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών όπου μπορεί να κανείς να απολαύσει ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

Διαδρομή: 15,5 χλμ, +560μ υψομετρική
Ώρες πορείας: 5
Βαθμός δυσκολίας: 2+
Η πεζοπορία απευθύνεται σε αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Κόστη συμμετοχής:
- Για εξόφληση έως και 20/4/2017
20 ευρώ ανά άτομο το οποίο περιλαμβάνει: Μεταφορά με πούλμαν, ενεργειακό σνακ, νερό, οδηγό* βουνού - πεζοπορίας.
30 ευρώ ανά άτομο το οποίο περιλαμβάνει: Μεταφορά με πούλμαν, ενεργειακό σνακ, νερό, οδηγό* βουνού - πεζοπορίας και γεύμα σε ταβέρνα.
- Για εξόφληση από 21/4/2017 έως και 3/5/2017
25 ευρώ ανά άτομο το οποίο περιλαμβάνει: Μεταφορά με πούλμαν, ενεργειακό σνακ, νερό, οδηγό* βουνού - πεζοπορίας.
35 ευρώ ανά άτομο το οποίο περιλαμβάνει: Μεταφορά με πούλμαν, ενεργειακό σνακ, νερό, οδηγό* βουνού - πεζοπορίας και γεύμα σε ταβέρνα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κλείσετε θέση καλέστε μας στο 211 012 3631 ή στείλτε μας email στο activities@triporganizer.gr ή μπείτε στο site μας ακολουθώνατς τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://bit.ly/2ms8oes


*O οδηγός μας Λουκάς Πρατίλας είναι πιστοποιημένος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας - Αναρρίχησης. Μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του στον σύνδεσμο http://bit.ly/2hv8A7r

www.facebook.com/events/1115646678548232

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη