ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Διανύουμε τον 21ο αιώνα αλλά, δυστυχώς, η ανθρωπότητα δεν έχει καταφέρει ακόμη να επουλώσει στις πληγές των πολέμων και του ξεριζωμού εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πατρογονικές τους εστίες ανά την υφήλιο. Η εξάλειψη της βίας εις βάρος των αμάχων και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οφείλουν να είναι πρώτιστοι στόχοι σε μια Ευρώπη, η οποία παραμένει πιστή στις αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας, του διαφωτισμού και του ουμανισμού.

Σήμερα, υπό τις συνθήκες της εξελισσόμενης ανθρώπινης τραγωδίας στα νερά της Μεσογείου, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ηθική υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες, δίπλα στους ανθρώπους στων οποίων τα πρόσωπα βλέπουμε το δράμα των Πόντιων, των Μικρασιατών, των Ανατολικοθρακιωτών, των Κωνσταντινοπολιτών, των Κύπριων προγόνων μας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη