ΟΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ


Οι λουτροπόλεις της Φθιώτιδας συνδυάζουν το βουνό, τη θάλασσα, την ηλιοφάνεια και το γαλάζιο ελληνικό ουρανό. Σε αντίθεση με τις ιαματικές πηγές άλλων χωρών, δεν έχουν ραδιενεργά κατάλοιπα ή βιομηχανικά λύματα.

ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ

. Καμένων Βούρλων: Θερμοκρασία νερού 35-36οC. Κατάλληλα για ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, ισχυαλγία, οσφυαλγία, νευρολογικές, γυναικολογικές και αγγειακές παθήσεις.

. Κονιαβίτη: Θερμοκρασία νερού 33οC. Κατάλληλα για χρόνιο άσθμα, βρογχίτιδες, ρινίτιδες, καλλυντικές ιδιότητες.

. Θερμοπυλών: Θερμοκρασία νερού 41οC. Κατάλληλα για ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, ισχυαλγίες, φλεβίτιδες, αιμορροΐδες, γυναικολογικές παθήσεις και παθήσεις αναπνευστικού συστήματος.

. Καλλιδρόμου (Ψωρονέρια): Θερμοκρασία νερού 33οC. Κατάλληλα για δερματικές παθήσεις, ρευματοπάθειες, αρθρίτιδες, ισχυαλγίες.

. Υπάτης: Θερμοκρασία νερού 33,5οC. Κατάλληλα για καρδιολογικές παθήσεις, υπέρταση, παθήσεις νευρικού συστήματος, ρευματοπάθειες, αθροπάθειες, ημικρανίες, νόσο του Rayand.

. Πλατυστόμου: Θερμοκρασία νερού 25οC δίνει το πόσιμο νερό, και 33,5οC για λουτροθεραπεία. Κατάλληλα για παθήσεις στομάχου, εντέρων, ήπατος, χοληδόχου κύστεως, διαβήτη, νεφρολιθιάσεις, γαστρεντερικού και ουροποιητικού συστήματος.

. Παλαιοβράχας: Θερμοκρασία νερού 26,5οC. Κατάλληλα για ρευματοπάθειες, νευρολογικές διαταραχές, βρογχίτιδες.

. Δρανίστας - Καΐτσας: Κατάλληλα για παθήσεις των νεύρων, του αυχένα και των ρευματισμών.

Η Φθιώτιδα φιλοξενεί στο ιαματικό της τόξο πολύ περισσότερες πηγές, όπως στην Εκκάρα, τα Γαβράκια, το Γερακλή και το Αρχάνι Δυτικής Φθιώτιδας.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ixnilatis33.blogspot.gr

ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
www.nafthiotidos.ondsl.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη