ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΕΩΣ ΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 «ΚΑΘΑΡΗ, ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»


            O Δήμος Λαμιέων συμμετάσχει και φέτος, για όγδοη χρονιά, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» με μια σειρά εκδηλώσεων συνεργαζόμενος με Δομές του Δήμου, συλλόγους και φορείς της τοπικής κοινωνίας. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

           Σκοπός των πλούσιων δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Λαμιέων είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

           Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ξεκίνησε με τον 11ο Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής» και τον αγώνα του «Λαγοπόδαρου» για τους μικρούς αθλητές που συνδιοργανώθηκαν από το Δήμο Λαμιέων και το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας Τραχίνα. Η αυλαία άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου με τον παιδικό αγώνα «Λαγοπόδαρος» στο καταπράσινο πάρκο των Λουτρών Υπάτης, δίπλα στην Ιαματική Πηγή. Εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα πήραν μέρος τόσο στον Ορεινό Μαραθώνιο Οίτης «Ηρακλής», όσο και στις υπόλοιπες διοργανώσεις, στον αγώνα «Ελλέβορος» και στον αγώνα «Φαρμακίδες».

          Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου με τη συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Λουτρών Υπάτης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αργώ». Παράλληλα, την Κυριακή έλαβαν χώρα η Πορεία Τιμής και η Ποδηλατοδρομία «Λεωνίδα Τρόπαιο» που συνδιοργανώθηκε με τον ομώνυμο Σύλλογο.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες με το αναλυτικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει:

Δευτέρα 18/9:

16:00 – 21:00: Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  Λαμίας: Project για τα Μέσα Μαζικής Μετακίνησης.

Τρίτη 19/9:

 11:00 – 12:00: Διαβάσεις κεντρικών δρόμων: Συνεργεία κοινωφελούς εργασίας χρωματίζουν τις διαβάσεις πεζών (Δήμος, ΚΤΕΛ, τροχαία).

Τετάρτη 20/9:

9:00 – 10:00: Παιδικοί Σταθμοί: Οι μαθητές σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λαμίας μοιράζουν φυλλάδια στους οδηγούς.

Πέμπτη 21/9:

18:00 – 20:00: 
Πλατεία Λαού: Οι μαθητές των Εικαστικών Εργαστηρίων ζωγραφίζουν πανό με θέμα: «Ποια πόλη ονειρευόμαστε» που θα αναρτηθούν στο  Δημαρχείο.

Παρασκευή 22/9: Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

9:00 - 12:00: Λουτρά Υπάτης: Πεζοπορία των μελών του Κ.Α.Π.Η. και των μελών του Ανακουφιστικού Συλλόγου φροντίδας ατόμων με άνοια «Η ΠΑΝΑΚΕΙΑ»,

19:00 – 20:00: Κέντρο Λαμίας: «Νότες και κίνηση», μουσικά ακούσματα από τη Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας,

20:00 – 21:00: Πλατεία Ελευθερίας (Καράβι): Προβολή ταινίας με θέμα την μετακίνηση από την Περιβαλλοντική Ομάδα του 4ου Γυμνασίου Λαμίας,

19:00 - 21:00: Κλείσιμο δρόμων στο κέντρο της πόλης που περικλείεται από τις οδούς Όθωνος, Καραϊσκάκη, Αγνώστου Στρατιώτη, Υψηλάντη, Μακροπούλου, Αχιλλέως, Πατρόκλου, Βενιζέλου, Μπότσαρη, Παπακυριαζή, Θερμοπυλών, Καποδιστρίου και Αμαλίας,

19:00 – 21:00: Ποδηλατοδρομίες από τις συνοικίες της πόλης προς το κέντρο, από τον Ποδηλατικό και Δρομικό Σύλλογο Λαμίας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λαμίας και μεμονωμένους ποδηλάτες.
Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο συνδιοργανώνονται από το Δήμο Λαμιέων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Λαμίας.

www.lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη