ΑΔΕΔΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ Γ. ΤΣΟΥΝΗ, Μ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ


Aνακοίνωση – καταγγελία – στήριξη της ΑΔΕΔΥ στους συνδικαλιστικούς αγώνες των εργαζομένων στους Δήμους, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο Δ.Σ. του Δήμου Λαμιέων της 25ης Αυγούστου – παρουσίασε με συνεχή και αναλυτικά ρεπορτάζ το epoli.gr - και τον προπηλακισμό των μελών της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Γιάννη Τσούνη και Μαρίας Παπαδοπούλου.

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει «ενορχηστρωτές» του προαναφερόμενου, πρωτόγνωρου για τα αυτοδιοικητικά χρονικά γεγονότος, τον Δήμαρχο Ν. Σταυρογιάννη και μέλη της Παράταξής του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκφράζει τη συμπαράσταση της στους συνδικαλιστές-εκπροσώπους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που αντιμετωπίζονται με μέσα καταστολής και προπηλακισμούς στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελούν τα γεγονότα στον Δήμο Λαμιέων, όπου ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Σταυρογιάννης και μέλη της παράταξης του που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην προσπάθεια τους να εκχωρήσουν την καθαριότητα σε ιδιώτες, συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο και καταδικαστέο τρόπο σε βάρος των εργαζομένων και των εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που θέλησαν να εκφράσουν τις θέσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αντί του διαλόγου, τον οποίο πολλές φορές επικαλούνται οι Δήμαρχοι για άλλα ζητήματα, ο κ. Σταυρογιάννης υποδέχθηκε τους εργαζόμενους και δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τα ΜΑΤ και τον εισαγγελέα, που κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε εντολή για δύο συλλήψεις συμβασιούχων-εργαζομένων.

Το «έγκλημα» που διέπραξαν οι δύο συμβασιούχοι-εργαζόμενοι ήταν να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας τους, αφού με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής συνολικά 47 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους μένουν στο δρόμο. Τα δε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης και η Ταμίας Μαρία Παπαδοπούλου δέχθηκαν ύβρεις και προπηλακισμό από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του κ. Σταυρογιάννη γιατί έπραξαν το αυτονόητο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει ως «ενορχηστρωτή» της αντιδημοκρατικής και τρομοκρατικής συμπεριφοράς σε βάρος του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Γιάννη Τσούνη και της Ταμία Μαρία Παπαδοπούλου τον Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη και τα μέλη της παράταξης του.

Καταγγέλλει επίσης την ασυδοσία και τον αυταρχισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από μερίδα των Αιρετών, όπως και τις «πραξικοπηματικές» αποφάσεις τους που αφορούν στην καθαριότητα, αδιαφορώντας για το μέλλον των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση να λάβει θέση και να επιλύσει άμεσα τα προβλήματα στους Ο.Τ.Α., μη αφήνοντας χώρο και έδαφος για φαινόμενα τύπου Λαμίας.”

www.epoli.gr
Share on Google Plus

Σχετικά με Καλύτερη Λαμία

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου